Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Derfor taber du håret og hvordan du kan undgå det

Årsager til hårtab og hvordan du undgår det 

Har du prøvet at stå i badet med hånden fuld af hårstrå? Eller synes du, at dit hår virker tyndere, end det plejer? Så kan det være, at du er en af de mange kvinder, som døjer med hårtab. Læs her, hvorfor du taber håret, og hvordan du undgår at tabe håret!

Der kan være mange årsager til hårtab. Stress er en af de mest almindelige, men det kan også være på grund af sygdom, medicin, alder eller kost. Og uanset hvad årsagen er, kan det være enormt traumatiserende at opdage en bar plet i hovedbunden.

Tror du, at du måske er ved at tabe håret? Eller er du nervøs for, at det kommer til at ske i fremtiden? Så er du ikke alene. Det er nemlig en frygt, som mange både kvinder og mænd lever med.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for mindske risikoen for at tabe håret. Og der er nogle tegn, du skal være opmærksom på, så du kan opdage hårtab i god tid. Det kan alt sammen være med til at sørge for, at du bevarer en flot hårpragt - hele livet!

Indholdsfortegnelse:

Tegn på hårtab

Mennesker taber i gennemsnit 30 til 150 hår om dagen, hvilket er ganske normalt. Men taber du flere hår, kan det være et tegn på hårtab. Jo før du opdager et hårtab, jo nemmere er det ofte at behandle. I mange tilfælde kan hårtabet nemlig blive permanent, hvis du ikke behandler det i tide. Derfor er det altid en god idé at tjekke frisuren igennem 1-2 gange om måneden. På den måde kan du nå at handle hurtigt, hvis håret begynder at falde af.

Er hestehalen blevet mindre?

De fleste kvinder taber håret gradvist af forskellige årsager. I modsætning til mænd er det de færreste kvinder, som får en såkaldt ”halvmåne”. I stedet bliver håret lige så stille tyndere og tyndere.

En god måde at holde øje med håret er at tjekke hestehalen. Tænk over, hvor mange gange du kan få elastikken rundt om din hestehale. Hvis håret bliver tyndere, vil det nemlig kræve flere omgange end normalt.

Du skal blot være opmærksom på, at elastikken ikke er blevet slap. Jo ældre en elastik er, jo mindre spændstig bliver den nemlig også. Så overvej, om det er fordi håret er blevet tyndere, eller fordi elastikken er blevet dårlig, inden du panikker.

Rykker hårgrænsen sig?

Hvis du er nervøs for, om du taber hår, kan det være en god idé at være opmærksom på hårgrænsen. Nogle kvinder mister nemlig håret ved hårgrænsen med højere tindinger eller mindre hår i nakken til følge.

En god måde at holde øje med hårgrænsen er at tage billeder. Opret en mappe på din mobil eller computer med billeder af dit hår. Sæt håret op og tag et billede af din pande 1-2 gange om måneden, hvis du er bekymret for hårtab. På den måde kan du tydeligt se, om din hårgrænse rykker på sig.

Hårpleje til hårtab

Udsolgt

Udsolgt