Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Sådan kommer du i gang med Curly Girl metoden

Curly Girl metoden: Sådan kommer du i gang

Er du så heldig at have små eller store krøller i dit hår, så er du nok også klar over, at det kræver en god hårrutine og de rigtige metoder, for at få krøllerne til at se præsentable ud. Hvis ikke du i forvejen kender til Curly Girl metoden, så er det helt sikkert en løsning, som du bør lære mere om, så dit krøllede hår får glans - og nyt liv.

Men det kan være svært at komme igang med metoden og finde ud af hvilke produkter der lever op til metodens krav eller ej. Mange blogindlæg og videoer giver nemlig ofte modstridende råd, som gør det til en ren jungle!
Men bare rolig! Vi har sammensat vores bedste guide til dig udfra hvad vores erfaringer er indenfor Curly Girl området. Vi gennemgår trin for trin hvordan du tilpasser din hårpleje til The Curly Girl Method.

Bliv klogere på Curly Girl metoden i dette blogindlæg, og lær mere om, hvordan du får fremhævet det naturlige look i dine krøller. Vi går i dybden med:

Hvad er Curly Girl metoden?

Curly Girl er en metodisk tilgang i forhold til hårpleje og styling af naturligt krøllet hår. Metoden inkluderer blandt andet, at du bruger nogle helt særlige produkter, som er godkendt at bruge. Hvis produkter indeholder sulfat eller silikone, er de ikke en del af Curly Girl metoden.

Derudover indebærer Curly Girl metoden også nogle specifikke teknikker, som kan bidrage positivt til flere forskellige punkter i forbindelse med stylingen og vedligeholdelsen af dine naturlige krøller, mindskelse af krus samt forbedre hårets sundhed. Metoden anbefaler eksempelvis, at du begynder at bruge balsam i stedet for shampoo, når du vasker dine krøller.

Curly Girl metoden blev introduceret for første gang tilbage i 2001, hvor hårstylisten og eksperten Lorraine Massey kom på ideen. Siden da har metoden gennemgået nogle forskellige ændringer for at kunne tilpasse sig de forskellige typer af krøller, som findes ude i verden. Curly Girl er derfor med tiden blevet en metode, som du kan benytte, uanset hvilke typer af krøller dit hår har.

Curly Girl metoden vs. No poo metoden

Curly Girl og No poo metoden er to metoder, som har flere fællestræk, for at fremhæve og vedligeholde dine krøller. No poo metoden handler blandt om, at du ikke benytter nogen former for shampoo i dit hår. Du fjerner ganske enkelt shampooen fra dine ugentlige hårrutiner. No poo metoden indebærer også, at du bruger No poo balsam, som er balsam uden sulfat. Denne metode kaldes nogle gange ofte også for Co-wash (conditioner only) metoden, fordi du kun vasker håret med conditioner/balsam.

Hvis du oplever, at dit hår bliver fedtet, når du vælger at bruge balsam fremfor shampoo, kan du bruge en low poo shampoo som er en shampoo der ikke indeholder sulfat. Sulfat kan være dit hårs værste fjende, fordi det modarbejder det naturlige fedt, som dit hår producerer. Vores shampoo er uden sulfat og silikone og derfor også en low-poo shampoo.

Både Curly Girl metoden og No poo metoden går ud på, at du skiller dig af med produkter, som ikke gavner dit hårs naturlige produktion af fedtstoffer. Når du fjerner den naturlige produktion af fedtstoffer med sulfatholdige produkter, vil dit hår være nødsaget til at producere ekstra fedtstoffer i din hovedbund - og så vil du hurtigt opleve at dit hår bliver fedtet i hverdagen.

Den helt store forskel på de to metoder er: At Curly Girl metoden har et større fokus på brugen af naturlige ingredienser, som for eksempel avocado, aloe vera og kokosolie - og så er metoden kun relevant for dig, som har naturlige krøller.

Do and donts til curly girl metoden

5 steps til at komme i gang med Curly Girl metoden

Der er stor forskel på krøllet hår. Derfor er det forskelligt, hvilke dele af Curly Girl metoden, som virker godt for dig. Du skal selv vurdere hvilke steps i metoden, der er givende for dig, samt udplukke de produkter, der passer bedst til dit behov.

Du kan udføre Curly Girl metoden på mange måder. Nedenfor kan du læse om de mest anerkendte og anvendte steps. De fem steps giver dig en god start, hvis du ikke har kastet dig ud i Curly Girl metoden endnu eller hvis du har prøvet metoden, men ønsker at udføre den på en anden måde.

For at komme igang med Curly Girl metoden har du brug for nogle produkter der lever op til metodens krav. Dette er følgende:

1. Rens håret for gamle produktrester

Når du skifter fra en traditionel hårpleje over til Curly Girl metoden, har silikone og andre produktrester opmagasineret sig i dit hår over en længere periode. Derfor skal du sørge for, at dit hår er helt rent og uden nogen produkter, når du starter med Curly Girl metoden.

For at gøre dit hår helt rent skal du vaske dit hår med en low-poo shampoo, altså en shampoo uden sulfat. Dette er med til at skånsomt rense dine krøller uden at suge fugten ud af dem. Du kan med fordel gøre brug af Deep Scalp Brush i 1-2 minutter. Den er fantastisk til at rense hovedbunden og gør det til en leg! Herefter kan du blot skylle håret godt igennem.

Din hårtype spiller naturligvis en stor rolle for, hvordan din frisure tager sig ud. Og den spiller også en rolle for, hvor hurtigt det bliver klasket efter en vask. Hvis dit hår er glat og fint, glider fedtet nemlig let fra hovedbunden og ned ad hårstråene. Der er nemlig ikke nogen krøller eller ru tekstur til at stoppe det.

2. Vask håret med en rensende balsam

Næste step i Curly Girl metoden er at vaske hovedbunden med en silikonefri balsam. Her skal du gå efter en vaske- eller rensebalsam. Brug et par minutter på at massere balsam ned i hovedbunden med fingerspidserne eller med en hovedbundsmassagebørste. Du vælger selv, om du vil lade balsammen sidde igennem næste step, eller om du vil skylle den ud.

For at undgå fedtet hår kan det være en fordel: At vælge en neutral balsam uden indhold af olier og andre hårde ingredienser. Det er vigtigt at balsammen er fri for silikone.

Produkter til krøller