Mini kurv

Bestil for 0 kr mere og få gratis fragt

Du har opnået gratis fragt!

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Fælder meget hår - Find ud af hvorfor og løsningen her!

Fælder meget hår - Derfor taber du meget hår

Mange kvinder oplever igennem deres liv at fælde mere eller mindre. Det er ligesom om hårene forfølger dig alle de steder du er. Det er overalt lige fra hovedpuden til tøj, det tilstopper afløbet og din hårbørste er fyldt med hår. Man undrer sig i virkeligheden over hvor meget hår man egentlig taber.  

Indholdsfortegnelse:

 

Så meget hår fælder den gennemsnitlige person

Den gennemsnitlige person har omkring 100.000 og 150.000 hår på hovedet. De seneste undersøgelser viser at man normalt taber i mellem 50-100 hår om dagen. Det kan lyde af rigtig meget, men det udgøre ikke engang 1% af dit hår. Kvinder med krøllet hår fælder oftere mere hår end kvinder med et glat, tykt, fint eller tyndt hår. Det er fordi at kvinder med krøllet hår, fra naturens side har flere hårstrå end andre og derfor er mere udsat. Kvinder med langt hår vil også have en større tendens til at opleve større hårtab en kort håret, fordi den daglig belastning på håret er større.

Hårets vækstcyklus - Sådan vokser dit hår

Håret er underlagt nogle naturlige forudsætninger som er følgende.

Håret har tre faser:

Vækstfasen eller den anagene fase, hvor håret vokser i 3-5 år. 90% af dit hår befinder sig i denne fase. Derefter kommer en overgangsfase eller også kaldet den katagene fase, som er på 2-3 uger, hvor håret ikke længere tilføres næringsstoffer fra blodet.
Til sidst går håret ind i en 8-10 ugers hvile/afvisningsfase eller den telogene fase, hvor håret helt naturligt falder af. Det er oftes her du vil opleve at du fælder hår eller at dit hår knækker.

Hårets vækst fase består af 3 faser, hvor det specielt er vækst fasen man ønsker at forlænge. Hvis du fælder meget er mange af dine hårstrå i den telogene fase
Hårets vækst fase består af 3 faser, hvor det specielt er vækst fasen man ønsker at forlænge. Hvis du fælder meget er mange af dine hårstrå i den telogene fase

 

Når håret går tidligere i hvilefase, betyder det, at vækstfasen reduceres. Håret lever derfor i kortere tid og kan derfor ikke vokse sig ligeså langt, som ellers.. Man ønsker derfor at optimerer sin vækstfase af håret, da det er afgørende for dit hårs sundhed på længere sigt.

Læs med i dette indlæg for at få mere viden om årsager og hvordan du undgår at fælde mere hår end normalt.

Undersøgelser viser man normalt taber omkring 50 til 100 hårstrå om dagen.
Den gennemsnitlige person har omkring 100.000 til 150.000 hår på hovedet

Hvorfor fælder du meget hår? - Årsager til hårtab

Der kan være mange forskellige årsager til at du i nogle perioder af dit liv fælder/taber mere hår end normalt. Det skyldes primært enten en fysisk eller psykisk påvirkning på kroppen. Hårtab kan også vise sig at være arveligt. En af de helt store årsager er sygdom og stress. Det tager rigtig hårdt på kroppens ressourcer. Vores hår er utrolig følsomt overfor fysisk og psykiske påvirkninger. Hårtabet plejer dog først at vise sig efter cirka 3 måneder efter endt sygdom eller stress periode. Håret plejer at finde tilbage i en normal rytme igen og derfor ikke noget der vil varer længere tid.

En anden stor årsag til hårtab kan være under og efter graviditet. Her er dit hormonelle system for alvor igang og du producerer under graviditeten en større mængde mandlige hormoner. Det vil dog stabiliserer sig igen efter fødslen. Det gør at når dit hormonelle niveau falder vil dit hår ikke få samme næring, som gør at mange af dine hår vil fælde. Du kan læse mere omkring hårtab ved graviditet her.

En anden årsag kan være din kost. Det er oftest en årsag til at dit hår fælder. Kosten er helt essentielt for at dit hår kan opnå sin normale struktur og derved forblive sundt. Det gælder om at få styr på hvilke vitaminer og mineraler, samt proteiner dit hår har brug for. Hvis du ikke kan få dette behov dækket, vil dine hårsække ikke kunne opretholde et normalt og vil gøre dit hår kan blive trist, kruset og tyndt. Du kan læse mere om vitaminer og mineraler til håret her.

Før og efter ved brug af Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Nanna. Resultater varier fra person til person.

Sundt hår - sådan ser det ud

En god måde at tjekke sit hår er ved at bruge 2 eller flere spejle. Her kan du undersøge dit hårsstruktur og hvordan de forskellige dele af dit hår har det. Du bør kigger efter hvordan dine hår er i nakken og omkring hovedbunden, sammenlign dem med hårlokkerne. Her kan du se om dit hår har et ensartet udseende. Det indikerer at de hår har det godt. Omvendt hvis der er en stor forskellighed i de forskellige strukturer, i forhold til tykkelse eller at det er skinnende, kan det indikerer at dit hår på et eller andet tidspunkt ikke har haft det for godt.

En anden måde at tjekke dit hår kan også være ved at kontrollere hvordan man fælder. Det kan de ved at se på det tabte hår og lede efter en klumpet masse ved roden af det tabte hår. Denne masse indikerer at håret har gennemgået den fulde hårcyklus. Derfor behøves du ikke at være bekymret omkring du fælder for meget. Hvis det derimod er uden en klumpet masse ved roden, bør du overveje om hvad du kan gøre for at fælde mindre hår. Vi giver dig nogle bud her.

Hvornår hårstrå er faldet af naturligt eller hvordan det falder af fordi det knækker. Det kan en klumpet mase ved enden af hårstrået fortælle dig.
Forskellen på om håret falder af eller knækker er den lille klumpet masse der er eller ikke er i enden af hårstrået

Sådan fælder du mindre hår

Vitaminer og mineraler

Vitamin mangel kan være en årsag, fordi at håret ikke får de næringsstoffer den skal have for at fungere normalt. Hvis din kost ikke er optimal kan det gå ud over dit hår, da kroppen ikke får de næringsstoffer den har brug for til at vedligeholde et normalt hår.
Hvis du virkelig gerne vil have et normalt hår er du nødt til både at tænke på den ydre OG indre pleje af håret. Den indre pleje kan være lige så vigtig for dit hårs sundhed. F.eks. spiller biotin en rolle ift. at vedligeholde et normalt hår, hvilket findes i vores hårvitaminer.

Kosttilskud til håret

Udsolgt

Udsolgt

Styling - Undgå stramme frisurer og overdreven brug af hårprodukter.

Styling er en af de helt store årsager til at dit hår fælder meget. Det udsætter dit hår for en enorm belastning. Du kan hjælpe dit hår rigtig meget ved at skåne det for de mest slidsomme styling metoder og frisure. Vi har lavet en guide til de mest skånsomme frisurer for dit hår her. Ved at reducerer din eksponerering overfor produkter for f.eks hårspray eller et varmejern, bevarer du dit hårs struktur og ødelægger ikke dens cyklus. En af de tydelige skader af styling produkter er at håret knækker fordi strukturen bliver så skrøbelig. Du kan også overveje at skifte til mere neutrale produkter, for at sikre dig at dit hår bliver udsat for mindst mulige skadelig stoffer.

Et bonus tip kan være at undgå at bruge hårspænder eller hårelastikker som indeholder metal. Det knækker nemlig ligeså stille dine hårstrå og gør din hårstruktur mere skrøbelig.

Undgå hormonelle ubalancer

Det kan lyde meget simpelt, men alligevel også svært. Men hormonelle ubalancer er en de helt store synder i forhold til dit hårs vækst. Grunden til er at stress eller hormonelle ubalancer giver forstyrrelser i dit hårsvækstcyklus og får flere hår til at gå i hvilefasen. Derfor skal du prøve så vidt muligt at undgå at blive f.eks stresset i en længere periode. Perioder med stress kan være svære at håndterer. Derfor kan det være en god ide, at rive en hel dag ud af kalenderen for at få renset tanker og hovedet. Derudover kan du også overveje at implementerer yoga eller meditation i din hverdag. Det behøves ikke være lang tid, lidt gør faktisk en stor forskel for dit stressniveau.

Vask dit hår - rigtigt

Bruger du de forkerte produkter til dit hår? Mange kvinder er ikke 100% klar over hvilken hårtype de har. Derfor bruger de måske en shampoo til normalt hår, hvor at man måske skulle have brugt en til tørt hår. Derudover vil det også være meget essentielt at få en balsam som passer til din hårtype. De 2 minutter ekstra i badet med balsam i kan gøre underværker for dig og din hovedbund. Det gør blandt andet at håret bliver nemmere at rede ud, som skåner dine hårstrå og hårsække. Det forsegler dine hårstrå som gør at det bliver mere modstandsdygtig overfor dagligdagens påvirkninger.

Det kan være afgørende i forhold til at give en optimale ydre næring til dine hårrødder. Ved at have styr på dette og dine kostvaner sikre du dig både en ydre og indre effekt, som efter nogle måneder, bør vise gode resultater på dit hår.

Et andet godt råd er når du skal tørre dit hår. Her må du ikke vride dit hår for hårdt, da det kan ødelægge skællagene i dit hår, som er med til at beskytte dit hår. Istedet bør du kramme dit hår forsigtigt, det skåner dit hår mere.

Vi kan helt klart anbefale Grow and Glow serien til dig, der ønsker at få styr på hårtabet. Serien indeholder ingredienser som igennem studier har påvist op til 89% reduktion af hårtab indenfor 90 til 150 dages brug.

 

Hårplejeprodukter til hårtab

Udsolgt

Udsolgt

Mikrofiber hårhåndklæder er meget skånsomme for håret og sikre den optimale tørring

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *

1. Advent eksklusivt tilbud

FÅ ET GRATIS HÅRHÅNDKLÆDE!

KØB FOR 399 KR. OG FÅ ET GRATIS MIKROFIBER HÅRHÅNDKLÆDE MED

Hårhåndklæde
Det gratis hårhåndklæde vil automatisk blive tilføjet til din kurv.