Fælder meget hår - Find ud af hvorfor og løsningen her!

Fælder meget hår - Derfor taber du meget hår

Mange kvinder oplever igennem deres liv at fælde mere eller mindre. Det er ligesom om hårene forfølger dig alle de steder du er. Det er overalt lige fra hovedpuden til tøj, det tilstopper afløbet og din hårbørste er fyldt med hår. Man undrer sig i virkeligheden over hvor meget hår man egentlig taber.  

Så meget hår fælder den gennemsnitlige person

Den gennemsnitlige person har omkring 100.000 og 150.000 hår på hovedet. De seneste undersøgelser viser at man normalt taber i mellem 50-100 hår om dagen. Det kan lyde af rigtig meget, men det udgøre ikke engang 1% af dit hår. Kvinder med krøllet hår fælder oftere mere hår end kvinder med et glat, tykt, fint eller tyndt hår. Det er fordi at kvinder med krøllet hår, fra naturens side har flere hårstrå end andre og derfor er mere udsat. Kvinder med langt hår vil også have en større tendens til at opleve større hårtab en kort håret, fordi den daglig belastning på håret er større.

Hårets vækstcyklus - Sådan vokser dit hår

Håret er underlagt nogle naturlige forudsætninger som er følgende.

Håret har tre faser:

Vækstfasen eller den anagene fase, hvor håret vokser i 3-5 år. 90% af dit hår befinder sig i denne fase. Derefter kommer en overgangsfase eller også kaldet den katagene fase, som er på 2-3 uger, hvor håret ikke længere tilføres næringsstoffer fra blodet.
Til sidst går håret ind i en 8-10 ugers hvile/afvisningsfase eller den telogene fase, hvor håret helt naturligt falder af. Det er oftes her du vil opleve at du fælder hår eller at dit hår knækker.

 

Når håret går tidligere i hvilefase, betyder det, at vækstfasen reduceres. Håret lever derfor i kortere tid og kan derfor ikke vokse sig ligeså langt, som ellers.. Man ønsker derfor at optimerer sin vækstfase af håret. Da det er afgørende for dit hårs sundhed på længere sigt.

Men hårtab hos kvinder kan også være et tegn på et mere alvorligt problem, som eventuelt ikke går over af sig selv. Læs med i dette indlæg for at få mere viden om årsager og hvordan du undgår at fælde mere hår end normalt.

 

Hvorfor fælder du meget hår? - Årsager til hårtab

Der kan være mange forskellige årsager til at du i nogle perioder af dit liv fælder/taber mere hår end normalt. Det skyldes primært enten en fysisk eller psykisk påvirkning på kroppen. Hårtab kan også vise sig at være arveligt. En af de helt store årsager er sygdom og stress. Det tager rigtig hårdt på kroppens ressourcer. Vores hår er utrolig følsomt overfor fysisk og psykiske påvirkninger. Hårtabet plejer dog først at vise sig efter cirka 3 måneder efter endt sygdom eller stress periode. Håret plejer at finde tilbage i en normal rytme igen og derfor ikke noget der vil varer længere tid.

En anden stor årsag til hårtab kan være under og efter graviditet. Her er dit hormonelle system for alvor igang og du producerer under graviditeten en større mængde mandlige hormoner. Det vil dog stabiliserer sig igen efter fødslen. Det gør at når dit hormonelle niveau falder vil dit hår ikke få samme næring, som gør at mange af dine hår vil fælde. Du kan læse mere omkring hårtab ved graviditet her.

En anden årsag kan være din kost. Det er oftes den helt store årsag til at dit hår fælder mere og mere. Kosten er helt essentielt for at dit hår kan opnå den bedste struktur og derved varer længere. Det gælder om at få styr på hvilke vitaminer og mineraler, samt proteiner dit hår har brug for. Hvis du ikke kan få dette behov dækket, vil dine hårsække blive svækket og vil gøre dit hår trist, kruset og tyndt. Du kan læse mere om de bedste vitaminer og mineraler til håret her.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Nanna. Resultater varier fra person til person.

Sundt hår - sådan ser det ud

En god måde at tjekke sit hår er ved at bruge 2 eller flere spejle. Her kan du undersøge dit hårsstruktur og hvordan de forskellige dele af dit hår har det. Du bør kigger efter hvordan dine hår er i nakken og omkring hovedbunden, sammenlign dem med hårlokkerne. Her kan du se om dit hår har et ensartet udseende. Det indikerer at de hår har det godt. Omvendt hvis der er en stor forskellighed i de forskellige strukturer, i forhold til tykkelse eller at det er skinnende, kan det indikerer at dit hår på et eller andet tidspunkt ikke har haft det for godt.

En anden måde at tjekke dit hår kan også være ved at kontrollere hvordan man fælder. Det kan de ved at se på det tabte hår og lede efter en klumpet masse ved roden af det tabte hår. Denne masse indikerer at håret har gennemgået den fulde hårcyklus. Derfor behøves du ikke at være bekymret omkring du fælder for meget. Hvis det derimod er uden en klumpet masse ved roden, bør du overveje om hvad du kan gøre for at fælde mindre hår. Vi giver dig nogle bud her.


Sådan fælder du mindre hår

Vitaminer og mineraler - Spis dig til flot hår

Vitamin mangel er en af de hyppige årsager, fordi at håret ikke får de næringsstoffer den skal have for at optimerer sin vækstfase. Hvis din kost ikke er optimal går det ud over dine hårsække og håret får derfor ikke tilført den næring den har behov for. Det vil medfører blandt andet tørt, trist, tyndt og kruset hår, samt i værste tilfælde vil det medvirke til et øget hårtab.

Hvis du virkelig gerne vil opleve en forskel i dit hår, er du nød til ikke blot at tænke på den ydre pleje af det. Den indre pleje er ligeså, hvis ikke vigtigere for dit hårs sundhed. Vitaminer og mineraler spiller en stor rolle for dit hårs vækstfase. Her skal du specielt kigge godt efter b-vitaminer, som også bliver kaldt hårets vitaminer. Specielt B7 vitaminet kaldet Biotin har igennem flere studier vist at have en positiv effekt på hår vækst. Andre vitaminer som du også skal være opmærksom på at få nok af er B5, B6, B9, B12, E-vitaminer og D-vitaminer. En anden vigtig ting er at få godt med omega 3 fedtsyrer. De er med til at styrker og fugte håret indefra, som sikrer at dit hår får ekstra styrke og ikke knækker så nemt.

Kosttilskud til håret

Udsolgt

Udsolgt

Styling - Undgå stramme frisurer og overdreven brug af hårprodukter.

Styling er en af de helt store årsager til at dit hår fælder meget. Det udsætter dit hår for en enorm belastning. Du kan hjælpe dit hår rigtig meget ved at skåne det for de mest slidsomme styling metoder og frisure. Vi har lavet en guide til de mest skånsomme frisurer for dit hår her. Ved at reducerer din eksponerering overfor produkter for f.eks hårspray eller et varmejern, bevarer du dit hårs struktur og ødelægger ikke dens cyklus. En af de tydelige skader af styling produkter er at håret knækker fordi strukturen bliver så skrøbelig. Du kan også overveje at skifte til mere neutrale produkter, for at sikre dig at dit hår bliver udsat for mindst mulige skadelig stoffer.

Et bonus tip kan være at undgå at bruge hårspænder eller hårelastikker som indeholder metal. Det knækker nemlig ligeså stille dine hårstrå og gør din hårstruktur mere skrøbelig.

Undgå hormonelle ubalancer

Det kan lyde meget simpelt, men alligevel også svært. Men hormonelle ubalancer er en de helt store synder i forhold til dit hårs vækst. Grunden til er at stress eller hormonelle ubalancer giver forstyrrelser i dit hårsvækstcyklus og får flere hår til at gå i hvilefasen. Derfor skal du prøve så vidt muligt at undgå at blive f.eks stresset i en længere periode. Perioder med stress kan være sværere at håndterer. Derfor kan det være en god ide, at rive en hel dag ud af kalenderen for at få renset tanker og hovedet. Derudover kan du også overveje at implementerer yoga eller meditation i din hverdag. Det behøves ikke være lang tid, lidt gør faktisk en stor forskel for dit stressniveau.

Vask dit hår - rigtigt

Bruger du de forkerte produkter til dit hår? Mange kvinder er ikke 100% klar over hvilken hårtype de har. Derfor bruger de måske en shampoo til normalt hår, hvor at man måske skulle have brugt en til tørt hår. Derudover vil det også være meget essentielt at få en balsam som passer til din hårtype. De 2 minutter ekstra i badet med balsam i kan gøre underværker for dit og din hovedbund. Det gør blandt andet at håret bliver nemmere at rede ud, som skåner dine hårstrå og hårsække. Det forsegler dine hårstrå som gør at det bliver mere modstandsdygtig overfor dagligdagens påvirkninger.

Det kan være afgørende i forhold til give en optimale ydre næring til dine hårrødder. Ved at have styr på dette og dine kostvaner sikre du dig både en ydre og indre effekt, som efter nogle måneder, vil vise gode resultater på dit hår.

Et andet godt råd er når du skal tørre dit hår. Her må du ikke frotter dit hår for hårdt, da det kan ødelægge skællagene i dit hår, som er med til at beskytte dit hår. Istedet bør du kram dit hår forsigtigt, det skåner dit hår meget.

Vi kan helt klart anbefale Grow and Glow serien til dig, der ønsker at få styr på hårtabet. Serien indeholder ingredienser som igennem studier har påvist op til 89% reduktion af hårtab indenfor 90 til 150 dages brug.

 

Hårplejeprodukter til hårtab

Udsolgt

Udsolgt

Mikrofiber hårhåndklæder er meget skånsomme for håret og sikre den optimale tørring

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *