Fedtet hår - Sådan slipper du af med fedtet hår og hovedbund

Undgå fedtet hår og hovedbund

Døjer du med fedtet hovedbund? Hænger dit hår ofte fladt og tungt på dit hoved? Fedtet hår kan være et sandt mareridt, og det kan have negative konsekvenser for din selvtillid. Heldigvis er der måder at undgå mareridtet. Læs med her, hvordan!

Synes du også, at dit hår ser fedtet ud, selvom du vasker det ofte? Og føler du ofte, at din frisure ser flad og klasket ud? Så er du ikke alene. Masser af danskere døjer med fedtet hår, men det kan stadig være enormt frustrerende.

Vil du gerne have en flot og fedtfri frisure? Så er du endt det rigtige sted! Markedet for hårprodukter er enormt, og de lover alle sammen guld og grønne skove. Desværre er det ikke alle produkter og teknikker, der er lige gode – og nogle kan endda forværre problemerne. Så læs med her, og find ud af, hvad du kan gøre, for at få glansen tilbage til din hårpragt!

Hvad vil det sige at have fedtet hår?

Når du har fedtet hår, ser dine lokker ofte klaskede, flade og mørke ud. Det bliver sværere at lave en pæn frisure. Og du synes måske, at dit hår ser uvasket og beskidt ud.

Da fedtet som regel kommer fra hovedbunden, starter det ved hårrødderne. Det betyder, at det er toppen af dit hoved, der bliver fedtet først, og så bevæger det sig ned ad hårstråene.

Er der sammenhæng mellem fedtet hår og kløende hovedbund?

De fleste forbinder kløe og irritation med en tør hovedbund, men det omvendte kan også være tilfældet. Hvis din hovedbund er fedtet, kan det nemlig resultere i produktion af skæl. Og det kan klø ekstremt meget.

Derfor skal du ikke med det samme tro, at du har en tør hovedbund, bare fordi det klør. Det kan nemlig lige så let være omvendt. Tjek derfor din hovedbund, inden du vælger, om du skal lede efter løsninger til tørt eller fedtet hår.

Hvorfor får du fedtet hår?

Der kan være flere forskellige årsager til, at din hårpragt bliver fedtet. Og nogle gange sker det pga. en kombination af flere ting. Herunder kan du dog læse om de mest almindelige grunde til, at håret klasker sammen og bliver kedeligt at se på. Og så kan du jo se, om du kan genkende nogle af dem fra din egen hverdag.  

Du vasker dit hår for ofte

Har du også prøvet at tage en grundig tur under bruseren, men stadig får fedtet hår efter dag et? Du tror måske, at håret bliver træls, fordi du ikke er grundig nok i badet, men det er faktisk lige omvendt. Du kan nemlig sagtens få fedtet hår efter vask, hvis du vasker det for ofte.

Din hårbund er fyldt med naturlige olier. Det er det, der holder din hårpragt sund og glansfuld. Men en overproduktion af disse olier kan gøre, at din frisure ser indfedtet ud. Derfor kan det hjælpe at vaske håret for fjerne olierne.

MEN! Hvis du vasker håret for ofte, fjerner du for mange af de naturlige olier. Derfor begynder kroppen at producerer større og større mængder for at kompensere, og det resulterer i mere fedtet hår. Det bliver dermed en ond cirkel, hvor du vasker og vasker, og hvor kroppen producerer mere og mere olie.

Du har fint og glat hår

Din hårtype spiller naturligvis en stor rolle for, hvordan din frisure tager sig ud. Og den spiller også en rolle for, hvor hurtigt det bliver klasket efter en vask. Hvis dit hår er glat og fint, glider fedtet nemlig let fra hovedbunden og ned ad hårstråene. Der er nemlig ikke nogen krøller eller ru tekstur til at stoppe det.

Du bruger de forkerte hårprodukter

Det er desværre ikke alle plejeprodukter, der er lige gode, hvis du døjer med en fedtet hårbund. Nogle ingredienser kan nemlig medvirke til at gøre dit hår mere olieret og fugtigt. Og det er det modsatte af, hvad du gerne vil have!

Derfor har vi hos Yummi Haircare udviklet Grow and Glow-serien. Her får du en shampoo, en balsam og et hårserum med naturlige ingredienser, som holder din hårpragt sund og flot. Og de kan også hjælpe dig med at undgå en olieret og sammenklasket frisure!

Vores Grow and Glow-serie indeholder ingredienser, der styrker hårets mikroflora, så du får en balanceret hovedbund. Og det holder styr på de naturlige olier i hårbunden, så der hverken er for meget eller for lidt.

Din livsstil spiller også en rolle

Håret gror indefra og ud – og derfor spiller din livsstil også en stor rolle for problemer med frisuren og hovedbunden! Hvis du lever af fastfood og måske også får for lidt søvn, vil du hurtigt kunne mærke det på din hårpragt. Kroppen har nemlig brug for de rigtige næringsstoffer for at gøre håret sundt og flot.

Vil du gerne være sikker på, at du får de korrekte vitaminer og næringsstoffer? Så kan du med fordel bruge vores Yummi Gummi hårvitaminer. De indeholder alle de byggesten, din krop mangler for at skabe en flot frisure, sund hund og stærke negle. Og så både smager og føles de som vingummier, så de er lette at få ned.

Do & Don'ts til fedtet hår

 

Produkter til fedtet hår

Udsolgt

Udsolgt

6 gode råd til at undgå fedtet hår

Der findes masser af produkter og gode råd på nettet om, hvad du skal gøre, hvis din frisure er i udu. Og det kan være svært at gennemskue, hvilke råd du skal følge. Derfor har vi samlet nogle af de bedste tips til, hvordan du undgår fedtet hår. Prøv dig frem for at finde ud af, hvad der virker for dig.

1. Vask ikke håret oftere end 2-3 gange om ugen

Et af de mest stillede spørgsmål om hårvask er, hvor ofte skal man vaske hår? Skal du vaske det hver dag? Hver anden dag? Aldrig? Og der er ikke ét rigtigt svar. Det kommer nemlig an på din hårtype og din livsstil, men for de fleste er 2-3 gange optimalt.

Hvis du vasker det oftere, fjerner du de naturlige olier i hovedbunden. Det kan skade din hårvækst og resultere i en overproduktion af olier i hårbunden. Vasker du tværtimod for sjældent, vil sved og snavs også give en fedtet hårbund. Det er altså en balance.

Træner du ofte? Så føles 2-3 hårvaske om ugen måske som sjældent. Her kan du med fordel overveje at bruge en tørshampoo eller vaske hår uden shampoo. På den måde kan du strække tiden mellem hårvaske lidt længere.

2. Vælg en god shampoo til fedtet hår

Som nævnt tidligere er de rigtige hårprodukter alfa og omega for hårets sundhed. Derfor er det vigtigt, at du vælger den bedste shampoo mod fedtet hår. Og her er det en god idé at kigge efter næringsrige ingredienser som f.eks.:

 • Aloe vera
 • Rosmarin
 • Kamille
 • Brændenælde

Derfor bruger vi også aloe vera i vores Grow and Glow Shampoo mod fedtet hår. Den tilføjer nemlig den nødvendige fugt til hårrødderne, uden at du får en olieret og fedtet hovedbund. Og det resulterer i glansfulde lokker, en flot frisure og øget hårvækst.  

3. Brug kun balsam på dine spidser

Bruger du også balsam i hele håret? Så begår du en kæmpe fejl – specielt hvis du døjer med fedtet hår. Balsam fungerer nemlig som en fugtighedscreme til håret. Det tilføjer fugt og næring, men hvis du bruger for meget af det, kan det også gøre huden fedtet.

Derfor bør du kun bruge din balsam på hårspidserne, hvis du problemer med fedtede lokker og en klasket frisure. Ellers kan balsammen nemlig være med til at tynget din hårpragt nedad frem for at tilføje volumen og glans.

Derudover kan du med fordel investere i en balsam, der virker mod fedtet hud. Og der er vores Grow and Glow balsam et godt valg. Ud over at give fugt, næring og glans kan den nemlig hjælpe med at balancere din hårbunds mikroflora. Og på den måde undgår du en over- eller underproduktion af kroppens naturlige olier.

4. Undgå så vidt muligt hårtørreren

Hvis du har travlt, er hårtørreren et enormt praktisk redskab. Den tørrer frisuren, den tilføjer volumen og kan gøre det lettere at style. Desværre er der også nogle ulemper ved hårtørreren. Og en af disse er, at den kan øge risikoen for en fedtet frisure.

Hårtørreren kan nemlig være med til at udtørre håret. Og som nævnt tidligere kan manglen på fugt og olie give en mere fedtet hårbund. Derfor bør du kun bruge hårtørreren, når det er absolut nødvendigt og ellers lade dine lokker lufttørre.

Synes du at lufttørring tager for lang tid? Så kan du have stor glæde af at investere i et mikrofiberhåndklæde. Det absorberer ikke bare mere vand end et almindeligt håndklæde, men er også mere skånsomt. Hos Yummi Haircare kan du købe smarte mikrofiberhåndklæder i flere flotte farver. Og så er det endda syet, så det er let at tage på og bliver siddende på hovedet. Også når du render rundt i huset, tager tøj på og lægger make-up!

5. Vask dit hår to gange under bruseren

Det er de færreste af os, der husker det i en travl hverdag, men du bør faktisk vaske håret to gange. Første hårvask fjerner skidt, snavs og stylingprodukter fra din hårbund. Ved anden hårvask går produkterne ind og plejer din hovedbund, så den får den rigtige fugt og næring.

Her er det også en god idé at bruge end hovedbundsmassagebørste som den fra Yummi Haircare. Den hjælper ikke bare med at fordele hårprodukterne, men øger også blodtilstrømningen og fjerner skæl. Og så føles det superrart og behageligt at glide den gennem hovedbunden!

6. Prøv at bruge æblecidereddike i håret

Det lyder måske underligt at putte eddike i håret, men det er et gammel husmodertrick, der nogle gange kan virke. Æblecidereddike kan nemlig rense håret for produktrester og fedt og hjælpe med at genskabe hårbundens naturlige pH-balance.

Det foregår i fire lette trin:

 1. Tilsæt 250 ml vand og 2 spsk. æblecidereddike til en sprayflaske – ryst det godt igennem.
 2. Spray væsken i håret efter hårvask med shampoo og balsam – fokusér på hovedbunden.
 3. Massér det grundigt ind i din hovedbund – og brug evt. din hovedbundsmassagebørste.
 4. Lad det virke i 1-2 minutter, og skyl det herefter grundigt ud – sørg for at få det hele ud.

Det er nemt og hurtigt, og det kan faktisk have en overraskende stor og positiv effekt. Og du behøver ikke bekymre dig om lugten – den forsvinder, når din hårpragt er tør igen.

Sådan styler du håret, når du har fedtet hovedbund

Forestil dig, at du har travlt. Du skal til en vigtig begivenhed, og du skal helst se godt ud. Du kigger dig i spejlet og ser, at dine hårrødder er mørke og fedtede. Du har ikke tid til at tage et brusebad. Hvad gør du?

Det er enhver kvindes mareridtsscenarie, og du er ikke den eneste, der pludseligt har måttet finde en hat frem. Men der findes faktisk måder, du kan style dit hår for at skjule det olierede look. Og dem kan du læse om her!

Børst håret grundigt igennem, og brug en tørshampoo

Hvis dit hår både er filtret og fedtet, bliver det aldrig et godt look. Start derfor altid med at børste stråene godt og grundigt igennem. Og her kan du have gavn af at bruge en god børste som f.eks. vores Yummi Haircare Detangle Egg Brush. Den er nemlig designet til at få bugt med selv de værste hårknuder – uden at slide på hårstråene.

Derefter kan du spraye håret med lidt tørshampoo. Det er ikke ideelt at bruge for ofte, men det er godt at have til nødstilfælde. Vælg gerne en variant uden for meget parfume eller silikone, da det kan medvirke til problemet med fedtet hår.

Gode børster til håret

Udsolgt

Udsolgt

Vælg en frisure, der skjuler hårrødderne

Ikke alle frisurer er lige gode til at dække over en fedtet hårbund. Løstsiddende hår er f.eks. sjældent en god idé, hvis hovedbunden er olieret. Overvej i stedet en af følgende frisurer:

 • Stram, høj hestehale: Børst håret stramt tilbage. Saml det i en høj hestehale med en god elastik. Tilføj gerne lidt olie til spidserne, hvis de ser tørre ud.
 • Fletning med et flot hårbånd: Fletningen er ligesom hestehalen et godt valg, da du samlet håret tilbage og dermed dækker hovedbunden. Afslut looket med et flot, farverigt hårbånd. Det vil fjerne fokus fra håret til hårbåndet.
 • Halvdelen af håret løst, halvdelen i en knold: Tag en tredjedel eller halvdelen af dit hår og sæt det op i en lille knold. Lad resten af lokkerne hænge løst under. Det vil ligesom fletningen og hestehalen dække din hårbund, og så er det et smart og moderne look.
 • Hårspænder og silketørklæder: Det kan hurtigt føles akavet at gå rundt med en hat indendørs, men idéen om at dække håret er god. Brug derfor nogle flotte hårspænder eller et mønstre silketørklæde i stedet. Det har samme effekt, og du kan matche det til resten af dit outfit.

Nu har du læst om årsager til fedtet hår. Du ved, hvad du kan gøre for at undgå det. Og du har fået nogle tips til, hvordan du kan style det i nødstilfælde. Så forhåbentligt er du helt klar til at klare dine hårproblemer og tage ud i verden med sunde og glansfulde lokker!

Selv hvis du spiser sundt og varieret, kan det være vanskeligt at få alle de næringsstoffer, din krop har brug for. Af den grund er det ofte en god idé at tage kosttilskud.

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *