Frisurer til tyndt hår - Se de bedste råd til tyndt hår HER

Tips og tricks til tyndt hår

En god hårdag har stor betydning for vores identitet og selvværd. Mange kvinder er slet ikke opmærksomme på hårets rolle og betydning før de selv oplever beskadiget og tyndt hår. Men frygt ej, heldigvis er der hjælp at hente og vi har samlet de bedste råd til dig med tyndt hår i en guide nedenfor.  

Indholdsfortegnelse

  • Er mit hår fint eller tyndt?
  • Hvad skal du gøre og hvad skal du undgå?
  • Hvis du har fint hår skal du…
  • Hvis du har tyndt hår skal du…
  • Tips og tricks - frisurer til folk med tyndt hår
  • Gode frisurer til kvinder med tyndt hår
  • Gode frisurer til mænd med tyndt hår
  • Sådan får du tykkere hår
  • Få tykkere hår med kosttilskud

Er mit hår fint eller tyndt?

Før du begynder en behandling mod tyndt hår er det vigtigt du kender til din hårtype. Selvom fint og tyndt hår ofte kategoriseres som det samme, er dette ikke tilfældet. Det er derfor vigtigt at du kender til forskellen, så du kan behandle dit hår bedst muligt derefter.

Fint hår defineres af mange, fine og tynde hårstrå, der er bløde og glatte og har en tyndere diameter end andre tykkere hårtyper. Det handler altså ikke om antallet at hårstrå, da håret ofte er meget tæt, men i stedet om mindre hårstrå. Mange folk fra Danmark tror deres hår er tyndt, men faktisk er deres hår bare fint. Fra naturens side er det helt normalt at folk fra Skandinavien har fint hår og at det tyndes med alderen.

Forskellen på fint og tyndt hår afhænger derfor af antallet af hårstrå og tætheden af dem. Hvis du har færre hår end gennemsnittet er der en række faktorer der kan spille ind. Først og fremmest kan tyndt hår være genetisk anlagt og på den måde gået i arv fra dine forældre til dig. Derudover kan det skyldes en ubalance i hårets vækstcyklus eller beskadigelse i form af slitage eller dårlige hårplejerutiner.

Hvad skal du gøre og hvad skal du undgå?

Når ens hår er fint, er det vigtigt man bruger den rigtige hårpleje og ikke behandler håret på samme måde som tykt og krøllet hår. Er man ikke opmærksom på dette, vil håret oftest synes fladt og fedtet. Nedenfor har vi lavet en guide til dig med fint hår, så du ved, hvad du skal gøre og hvad du skal undgå.

Hvis du har fint hår skal du:

1. Undgå at overvaske håret.

Et fint hår bliver hurtigere fedtet end et tykt hår, da hovedbundens naturlige olier lettere kan lægge sig på de fine hårstrå og fremme det fedtede look. Derfor vil mange vaske håret oftere end normalt, men dette er ikke altid den bedste løsning. I stedet anbefaler vi at du begrænser din hårvask til 2-3 gange ugentligt så du mindsker at skade håret mest muligt. Derudover så nedsætter du hovedbundens produktion af olie ved at reducere din hårvask.

 

2. Anvend kun balsam i længderne.

Shampoo fremmer oftest volumen i håret, hvor balsam flader og blødgør håret. Brug derfor kun balsam i længderne, så håret tæt på hovedet ikke tynges mere ned end nødvendigt. Derudover vil balsam gøre dit hår ekstra fedtet, hvis det påføres direkte ved hovedbunden. Vi anbefaler du vasker håret af to omgange med shampoo og derefter en enkelt gang med balsam i længderne. På denne måde renser og plejer du håret og hovedbunden rigtig godt.

 

3. Undgå produkter silikone.

Bruger du en shampoo der indeholder silikone vil den ophobe sig i håret og medføre at håret synes tungt, fedtet og glansløst. Derfor bør du undgå disse, hvis du har tyndt hår og ønsker mere volume. Brug i stedet styling produkter som saltvandsspray, volumen mousse og teksturprodukter.

Vi håber du nu er blevet lidt klogere på, hvad du skal gøre og hvad du skal undgå, hvis dit hår er tyndt. Nu vil vi fortsætte med gode råd og tips, hvis man har tyndt hår. Følg med og bliv klogere.

"Er dit hår slidt, ødelagt eller tyndt? Så kan det meget vel have noget med din kost at gøre. Hår bliver nemlig produceret af kroppen og for at kunne levere hårstrå af høj kvalitet, skal du indtage de rigtige nærringstoffer."

Før og efter ved brug af vitaminer til håret