Hårtab efter graviditet - Sådan reducerer du dit hårtab efter fødslen

Så meget hår taber du efter graviditeten

Hårtab efter graviditet er helt normalt, som rammer mange kvinder. Hårtabet kan finde sted under graviditeten og efter de første måneder. Din hårbørste er måske fuld af hår som er faldet af. Fortvivl ikke! Vi har lavet denne guide til dit hår efter graviditet.

Mange nybagte mødre oplever nemlig et voldsomt hårtab efter graviditeten. Det plejer hos de fleste kvinder at indtræffe omkring cirka 3 måneder efter endt graviditet. Hvor du normalt taber 50-100 hår om dagen, kan du komme op på at tabe 400 hårstrå om dagen. Det vil derfor ikke være unormalt, at din børste er helt fuld af hår, og at du skal til at tømme afløbet på badeværelset oftere.

Derfor taber du håret

Grunden til at du taber håret er at dit hårs vækstfase bliver forstyrret af de hormonelle ændringer der sker i din krop, samtidig med at dit stress niveau for kroppen kan være meget højt under en graviditet. Det gør at vækstfasen bliver for kortet eller ikke helt så optimal, som under normale betingelser. Det gør at dit hår ikke bliver så stærkt eller så langt som før. Dit hårsække vil hurtige komme over i hvilefasen, som er den fase hvor håret ikke bliver længere. Den næste fase er så afstødelsesfasen, hvor håret falder af.

Så længe taber du hår efter fødslen

Nogle tror, at hårtabet har at gøre med, at de har valgt at amme deres baby. Det er dog ikke tilfældet. Hårtabet skyldes alene ændringen af hormoner fra før fødslen til efter fødslen. Her er det især hormonet østrogen, der får håret til at forlænge sin vækstfase. Efter graviditeten vender hormonerne tilbage til normale værdier, derfor vil cirka 60% af de hårstrå der var i vækstfase gå i dvale. Det er helt normalt og kan vare i op til et år, før dit hår er 100% normalt igen. Dog er det normalt at hårtabet typisk kun varer 2-6 måneder. Heldigvis er der flere tiltag, du kan tage for at få dit hår hurtigt tilbage.

Hvad siger frisørene?

Frisør Haldor har haft Yummi Gummi til test. De anbefaler Yummi Gummi og kan se en tydelig forskel hos deres kunder.

Sara arbejder til dagligt som frisør og kan tydeligt se en forskel på sit hår. Hun giver en stor anbefaling af Yummi Gummi

Er dit hår slidt, ødelagt eller bare mangler ekstra glans? Så kan det meget vel være noget med din kost at gøre. Håret bliver produceret af kroppen og for at kunne leverer hårstrå af høj kvalitet, skal du indtage de rigtige nærringstoffer.

Dit hårtab er ikke permanent

Når dit hår begynder at falde af i store totter, er det naturligt, at du begynder at blive lidt urolig. Hvad nu hvis dit smukke hår aldrig vokser ud igen? Du kan dog være helt rolig. Omkring 90 % af alle nybagte mødre oplever at miste meget hår, tre til otte måneder efter de har født. Langt de fleste får dog deres hår tilbage.


I sjældne tilfælde kan en graviditet dog være med til at udløse permanent hårtab. I det tilfælde er det noget, der har ligget i din krop før, og hvor hormonerne under din graviditet har sat det i gang.


Hvis du ikke oplever, at hårtabet begynder at blive mindre efter omkring seks måneder, er det en god ide, at du hører din læge, om du skal undersøges. Udover permanent hårtab kan graviditeten også have forstyrret din skjoldbruskkirtel, hvilket også kan være skyld i, at du mister håret.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Lotte. Resultater varier fra person til person.

Få en frisurer, der passer til dit hår

Når din hestehale begynder at blive tynd og slatten, kan det være en god ide for dig, at du får en ny frisure i stedet for at holde fast i den gamle. Når du har den samme frisure som under graviditeten, vil du hele tiden blive mindet om, hvor tykt og glansfuldt dit hår var på det tidspunkt, og det kan gøre, at du bliver ærgerlig over dit tynde hår hver dag.
En frisør vil nemt kunne skabe en frisure, så de tyndhårede eller måske endda helt skaldede pletter i din hovedbund ikke er lige så synlige. Det kan hjælpe dig til at synes, at du stadig ser godt ud efter fødslen.

Undgå styling

Undgå eller reducere så vidt muligt at bruge glatte eller krøllejern. Det belaster nemlig håret yderliere ved at trække i det og udtørre det. Brug eventuelt en hårbørste istedet for, for at skåne håret så meget muligt. Et andet godt råd kan være at undgå hårelastikker med metal i. Metallet knækker nemlig dit hår, hvis håret i forvejen er skrøbeligt vil det forværre dit hårtab.

Sådan reducerer du dit hårtab efter fødslen


Udover at du kan få en ny frisure, er der dog også mange andre tiltag, du kan tage for at undgå et hårtab efter graviditeten. Det er først og fremmest at sørge for, at din krop får de vitaminer og mineraler, som den har brug for. Jern, zink, D-vitamin, kalk, biotin og selen er alle med til at styrke dit hår.
Biotin og D-vitamin hjælper for eksempel med at fremme væksten af nyt hår, mens et mineral som zink gør dit hår stærkere og mere glansfuldt. Ved at sørge for, at du får nok af de vigtige vitaminer og mineraler, kan du altså hjælpe dit hår bedre på vej.


Den nemmeste måde for dig at sørge for, at du får de vitaminer og mineraler, som du har brug for efter fødslen, er, at du tager kosttilskud. Der findes særlige kosttilskud, der er udviklet til dig, der taber håret. Ved at tage en om dagen kan du nemt styrke dit hår. Alle vitaminer og mineraler dit hår har brug for findes i Yummi Gummi Hair Vitamins det får dig og dit hår til at shine.

Udsolgt

Udsolgt

Sundt hår kan ikke kun fåes ved plejeprodukter, man bliver også nødtil at tænke på kosten. Det spiller nemlig en stor rolle i hårets generelle sundhed

Spis en varieret kost

I den ideelle verden spiste du selvfølgelig så varieret, at du ikke havde brug for at tage vitaminpiller. Med en ny lille baby er det dog ofte en utopi, at du kan gå særlig meget op i, hvad du spiser. Der er fuldt fokus på babyen – og ikke lige så meget på dig i en periode.
Har du overskud til at holde styr på, hvilke madvarer der kan hjælpe dig til at få de vitaminer og mineraler, der styrker dit hår, er det selvfølgelig vigtigt, at du gør det. Det kan også være, at din kæreste kan hjælpe dig med det.
Gode madvarer til at mindske hårtab efter graviditet er:

• Blåbær
• Bønner
• Fisk, kylling og oksekød
• Grønne grøntsager
• Spinat
• Søde kartofler
• Æg
• Valnødder

Kosten er særligt vigtig for at få et stabilt hormonelt niveau, der gør at de hår kan komme ind i dens normale vækstfase og begynde at gro igen. Selv meget små udsving i din vitamin og mineral balance kan give udslag i dit hår.

Undgå stress


Det kan virke som lidt af en joke at sige til en nybagt mor, at hun skal undgå stress. For du har jo netop bragt et lille nyt menneske ind i verden, og det kan være max stressende. Først og fremmest fordi du ikke får sovet ordentligt om natten, derudover kan det også bringe mange nye tanker og bekymringer med sig at få et barn.


Du bør dog så vidt muligt prøve at undgå at blive stresset. Stress kan være med til at forværre dit hårtab efter graviditet og set med de briller, er det selvfølgelig vigtigt, at du arbejder på at mindske det. Derudover er det også generelt vigtigt, at du forsøger ikke at være stresset, så du kan få en god barsel.


Først og fremmest er det vigtigt, at du prøver på at få sovet. Det kan være, at du er nødt til at indhente noget søvn om dagen, så du får sovet nok timer i døgnet. Så må madlavning og rengøring vente, til din kæreste kommer hjem.

Vil du have flere tips og tricks til dit hår?

Dit hår vokser typisk med 10-12 cm hvert år

Shampoo og hårkur kan forebygge hårtab

Nogle former for shampoo og hårkur skulle også have en gavnlig effekt i forhold til at forebygge hårtab. Derfor er det en god ide, at du prøver at holde øje med dem, næste gang du skal have en ny shampoo.

Det klart mest effektive i forhold til at forebygge hårtab efter graviditet er dog, at du sørger for at få de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

Kosttilskud til håret

Som vi kan se her, kræver det rigtig mange forskellige vitaminer for at få den rigtige ernæring til dit hår. Det kan derfor også godt være svært at få alle vitaminer igennem kosten. Derfor kan det være optimalt, at gøre brug af et kosttilskud. Hos Skiin.dk anbefaler vi selv, de lækre hårvitaminer vingummier, Yummi Gummi, som indeholder alle de nærringsstoffer, som dit hår har brug for. De har en lækker jordbær smag og er kalorielette. Du kan få fingre i dem er her hos Skiin.dk

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *