Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Hårtab hos kvinder | Årsager og behandling af hårtab hos kvinder

Sådan undgår du hårtab som kvinde

Hårtab er et stort problem for mange kvinder. Det er ikke acceptabelt som kvinde at være tyndhåret på samme måde, som det er for mænd. Det kan være med stor frustration for alle kvinder, når hårbørsten er fyldt med hår og badeværelsegulvet skal støvsuges hver gang man har reddet sit hår. Langt hår er en stor del af den kvindelige identitet og er en mulighed for kvinder at udtrykke hvem de er. Derfor kan det være meget frusterende at se håret fælde og ende ud i et reelt hårtab. Hårtab hos kvinder kan dog både være midlertidig eller vedvarende. Der kan være en række grunde til, at du taber håret. Det kan blandt andet skyldes sygdom, stress, graviditet, for dårlig kost eller for stramme frisurer.

Heldigvis er der i en stor række af tilfælde noget, som du selv kan gøre, hvis du begynder at tabe dit hår og det tynder lidt ud i volumen. Det er for eksempel at omlægge din hårplejerutiner, nedbringe din hår styling og bruge hårvitaminer. Hårvitamin kosttilskuddet er en samling af vitaminer, der er med til at styrke dit hår, så det kommer til at være stærkere og fyldigere.

I dette blogindlæg vil du finde årsagerne til hårtab og hvad du kan gøre for at få et styrket hår.

Hvorfor taber kvinder hår?

Hvad er hårtab?

Hårtab hos kvinder er defineret som værende en tilstand, hvor håret begynder at falde af og det tynder ud i både fyldig heden og længden i håret.

Der er en række forskellige grunde til, at kvinder taber håret. I mange tilfælde kan det skyldes en psykisk eller fysisk påvirkning af kroppen, som udløser dette. Det kan for eksempel være, hvis du er meget stresset, er syg eller er gravid eller lige har født. Hos nogle kvinder er hårtabet dog arveligt.

Hårets biologiske opbygning

Ligesom alt andet levende gennemgår vores hår også en livscyklus, som er meget afhængig af vores liv. Det kan blandt andet være ved dårlig kost, stress, hormonelle ubalancer, som påvirker hele kroppen men i den grad også håret. I gennemsnit sidder der ca. 100.000 hårstrå i hårbunden som gennemgår disse faser.  

Anagene fase - Vækstfasen

Det der sker med dit hår i forbindelse med et hårtab, er når dit hår starter i den første fase, vækstcyklussen eller den såkaldte anagene fase. I den periode vokser dit hår, men denne fase bliver markant reduceret i forbindelse med et hårtab. Dit hår er i den anagene fase i mellem 2-7 år, det varierer altså meget hvor lang tid dit hår vokser. I denne fase er normalt 90% af dine hårstrå i. Derfor er det meget afgørende for at mindske hårtab, at håret forbliver i den anagene fase så længe som muligt. Det kan du heldigvis gøre ved nogle gode og sunde hårplejerutiner, som vi beskriver længere nede i dette indlæg.

Katagene fase

Hvis den anagene fase er blevet forkortet, udløser det at dine hårstrå hurtigere går over i hvilefasen/katagene fase. Dette medfører at håret ikke vokser sig så langt og så stærkt, som det egentlig ville have kunne under normale omstændigheder. Det er netop derfor at kosttilskud med vitaminer og mineraler der understøtter hårvækst, kan være meget nyttige. De vil nemlig gå ind og optimerer dit hårs vækst/anagene fase og derved mindske dit hårtab. Den katagene fase er en kortvarig fase i dit hårs livscyklus, som varer i mellem 4-6 uger. Under denne fase holder hårstrået op med at vokse. Det løsner sig fra hovedbunden og derved også blodtilførelsen, som giver håret nærring.

Telogene fase

Efter cirka 4-6 uger den katagene fase vil dit hår komme ind i den telegene fase eller afstødelsesfasen, hvor håret vil begynde at falde af efter cirka 2-3 måneder i denne fase. Det ofte først her du vil opdage at du taber håret. Et hårtab har derfor en tidsmæssig forskydning i forhold til årsagen der udløser det. F.eks. hvis du har været stresset i en periode, vil du først efter noget tid opdage et eventuelt hårtab. Derfor er den forebyggende behandling vigtig i forhold til at undgå hårtab hos kvinder. Det er den telogene fase, du helst skal forkorte så meget som muligt, hvis du ønsker at gro et sundt og stærkt hår.

Hårets vækstefase, viser hvordan håret går fra anagene fase til katagene og til sidst telogene fase
Hårets vækst fase består af den anagene, katagene og telogene fase


Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos kunder, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug. Resultater varier fra person til person.

 Fælder du mere hår end normalt?

Som kvinde fælder man helt normalt mellem 50-100 hårstrå om dagen. Hovedbunden har i gennemsnit 100.000 hårstrå at gøre med, så der er rigeligt. Men hvis du oplever at der falder store totter af eller børsten af fyldt med hår hver gang, kan du godt komme op i mellem at tabe 150 til 250 hårstrå om dagen. Dette vil være et decideret hårtab, som du bør undersøge årsagen til, da dette ikke er normalt.

Fordi der er så mange forskellige grunde til, at du kan lide af hårtab, er det altid en god ide, at du opsøger læge, hvis du pludselig begynder at tabe meget hår. Hårtabet kan for eksempel skyldes, at du mangler mineraler som jern.

Jeg taber lige pludseligt mit hår? - Pludseligt hårtab hos kvinder

Kvinder kan opleve hårtab ret pludseligt, dette kaldes telogen effluvium. Dette opstår når kroppen har været ude for et chok som blandt andet kan være efter en periode med svær sygdom, medicinsk forløb, hurtigt vægttab og stress. Det der sker er at hårene fra vækstfasen/anagene fase pludseligt går over i den telogene fase eller hvilefasen, faktisk kan op i mod 70% af de hårstrå som er vækstfasen gøre dette. Dette udløser et pludseligt hårtab hos kvinder, ved f.eks. stress eller andre chok for kroppens system.

Udsolgt

Udsolgt

Årsager til hårtab hos kvinder

For at få den mest effektive behandling mod et hårtab, er det vigtigt at kende årsagen dertil. Man kan let bruge rigtig mange penge på forskellige behandlingsmetoder, som ikke viser sig at virke, for årsagen til hårtabet var noget helt andet. Sandheden bag hårtab er ofte at det er en kompleks proces, som kan indeholde genetiske, hormonelle og miljømæssige mekanismer, som udløser hårtabet. Der er utallige årsager til hårtab og især hårtab hos kvinder er ofte meget forskellige fra person til person. Det er derfor meget vigtigt at få kortlagt årsagen før man går i gang med en behandling.

Arveligt hårtab hos kvinder

Normalt bliver kvinders hår tyndere med alderen, og omkring 50 % af kvinder synes inden 50-årsalderen, at deres hår er blevet for tyndt. Der er dog en gruppe, for hvem hårtabet starter meget tidligt. Det er dem, der er arveligt betinget.

Hos den gruppe starter hårtabet allerede, når de er i 20’erne. De næste 10 til 20 år vil de gradvist miste mere og mere hår fra primært toppen af hovedet og på bagsiden af hovedet. Det mest almindelige er, at hårtabet er i nakken og på toppen af hovedet, mens der er normal hårvækst på siderne af hovedet.

Hvis du lider af arveligt hårtab, vil du altså aldrig blive helt skaldet lige som en mand. Du vil aldrig kunne forhindre, at du taber håret, hvis du er arveligt disponeret. Hvis du spiser sundt og tager hårvitaminer, kan du dog sikre, at dit hår har de vitaminer og mineraler, som det har brug for. Det kan mindske problemet.  

Hårtab ved sygdom

Hvis du lider af en alvorlig sygdom, en hudsygdom i hovedbunden eller har været hårdt ramt af sygdom, kan det også føre til hårtab. Hårtabet er en normal reaktion fra kroppens side efter at have været under svær stress. Dette skyldes at når kroppen skal komme sig efter et sygdomsforløb fokuserer den på de essentielle organer først. Her er håret ikke livsnødvendigt og derfor er der ofte ikke meget overskud til håret i denne periode.

Typisk begynder du først at tabe håret tre måneder efter, at du har været syg. Derfor kan det umiddelbart være svært at kæde de to tilstande sammen. Håret vil herefter langsomt begynde at vende tilbage til normalen igen. Det kan derfor være en god ide, at lave forbyggende tiltag, hvis du er syg i periode, for at undgå at blive tynd håret i første omgang.

Når du taber håret på grund af sygdom, vil du typisk få håret igen efter en periode. Nogle sygdomme, for eksempel hudsygdomme og svampesygdomme i hovedbunden vil dog typisk kræve behandling. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gå til lægen, hvis du har mistanke om, at dit hårtab skyldes sygdom.

Hårtab ved brug af medicin

Visse medikamenter har hårtab som en normal bivirkning ved brug af det. Her er blandt kemoterapi og andre kræftbehandlinger, som fører til hårtab, men mange andre medikamenter har også hårtab som en almindelig bivirkning. Det er derfor altid en god ide at læse indlægssedlen for bivirkninger, da man nogle gange kan finde alternativer til den nuværende medicin, der skønner håret lidt mere.

Man vil også kunne opleve et midlertidigt hårtab, hvis man stopper på p-piller. Det skyldes at der sker en ændring i hormon balancen, som er med til at give et hårtab.

Hårtab ved stop af p-piller

Mange kvinder bruger præventionsmidlet p-piller, som er en hormonel prævention til kvinder der forhindrer graviditet. Når kvinder vælger at stoppe med at tage p-piller, kan der opstå hormonel ubalance i kroppen, da p-pillen ikke længere tilfører de hormoner som kroppen er vant til. Hos nogle kvinder kan dette resulterer i hårtab, men heldigvis er det sjældent denne form for hårtab er længerevarende. Når kroppen igen har opnået sin naturlige hormonbalance, vil håret igen have en normaliseret vækstcyklus og så burde du ikke opleve unormalt hårtab.

Ønsker man at hjælpe kroppen i perioden, hvor den skal finde sin naturlige hormonbalance, kan man sørge for at tilføre de rette vitaminer og mineraler, som giver de bedste forudsætninger til kroppen, så den hurtigt kan genfinde sin naturlige hormonbalance. Vi anbefaler Yummi Gummi, som er et kosttilskud der er udviklet med fokus på de bedste vitaminer og mineraler til håret.

Hårtab på grund af psykisk stress

Vi har efterhånden hørt rigtig mange som har oplevet hårtab ved psykisk stress, hvad end det har været et krævende arbejde eller eksamener.

Stress er i takt med vores mere og mere hektiske livsstile blevet en større og større del af mange menneskers hverdag. Derfor ses bivirkninger ved stress oftere og oftere her er blandt andet hårtab grundet stress også blevet en større faktor i forhold til hårtab hos kvinder. Stress går ind og påvirker den hormonelle balance, helt præcist produktionen af det mandelige kønshormon, testosteron. Stress gør at kroppen producerer mere testosteron, hvor noget af dette bliver omdannet til et hormon kaldet dihydrotestosteron eller DHT. Dette er et hormon der påvirker blandt andet mænds testikler, binyrer og hårsække hos både mænd og kvinder. Dette hormon har en kraftig virkning og kan i sidste ende resulterer i et hårtab.

Det DHT gør at der forhindrer proteiner, vitaminer og mineraler i at leverer den nødvendige næring til din hårsække, som derved begrænser hårstråenes muligheder for at producerer hår. Dette vil gøre at håret vil gro langsommere, samtidig bliver hårets livs cyklus forkortet, og dit hår vil derved hurtigere gå i afvisnings fasen, hvor det falder af.  

Stress er derfor ikke til at spøge med og skal tages meget seriøst. Det kan nemlig være baggrunden bag en masse andre bivirkninger også. Derfor er det altid en god ide at kontakte din egen læge, hvis du føler dig stresset eller har nogle af de symptomer der indikerer stress. Ved at tage det i opløbet kan du minimerer skaden mest muligt. Hvad an går håret under stress, kommer vi længere nede i blog indlægget med en masse gode råd til den bedst mulige hårpleje, hvis du skulle være ramt.

Hårtab grundet dårlig kost

Dårlig kost er en af de helt store syndere i forhold til et hårtab. Denne type mad indeholder ikke de nærringsstoffer som din krop har brug for, og derfor også dit hår. Det svækker kroppens vedligeholdelse når den ikke får de rigtige vitaminer og mineraler. Dette går udover dit hår, som svækkes markant og i sidste ende kan det lede til et hårtab. En dårlig kost som hovedsagligt består af fedt, sukker og kulhydrater vil hurtigt give din krop ernæringsmæssige problemer, der kan være svære nok for at de livsnødvendige organer kan overleve.

Derfor er det klart at blandt andet dit hår nedprioritere i rækken for at få vitaminer og mineraler. På samme måde er det også super vigtigt for kroppen og håret at få regelmæssig motion. Når du får pulsen op og bevæger dig for du iltet blodet og ilt, blodet, vitaminer og mineraler transporteres bedre rundt i kroppen. Dette er med til at næringsstofferne i kroppen bliver transporteret bedre og hurtigere ud til hårcellerne. Derfor er motion utrolig vigtig for at opretholde et sundt og stærkt hår.

Hårtab hos kvinder grundet vitamin-og mineralmangel

En hyppige grund til hårtab hos kvinder kan være vitamin-og mineralmangel i kroppen. Det kan være at du igennem din daglig kost ikke får de nødvendige vitaminer og mineraler. Dette går udover håret, som ikke får tilført den næring og energi, som det har brug for, for at vokse. Dette er ekstremt vigtigt hvis du som kvinder begynder at opleve hårtab, da det kan være med til at sætte prop i problemerne. Håret er nemlig en af de første steder hvor din krop sparer på nærringsstoffer og derfor også være det sted der vil blive først ramt.

Dette kan man heldigvis hurtigt lave om på ved at supplere sin kost med et kosttilskud der indeholder de essentielle vitaminer og mineraler til håret. Dette går ind og styrker hårrødderne indefra, så hårstråene får ekstra styrke og kan vokse sig længere. De kan samtidig være med til at reparerer hårstrå, samt øge hovedbundens naturlige olier, som sikre et glansfuldt hår. Det er vigtigt at give vitaminer og mineraler tid til at virke, da nye sunde hårstrå først skal produceres. Flere undersøgelser viser at du vil kunne opleve en effekt efter cirka 3 måneder. Dog er det vigtigt at sige at alle kroppe er individuelle og derved ikke er dette ikke et endegyldigt facit.

Mangler du inspiration til hvilke vitaminer eller mineraler du mangler i din kost? Så har vi sammenfattet en lang række vitaminer og mineraler der er gode til hårtab her. Her gennemgår vi blandt andet hvilke vitaminer du skal fokuserer på først, samt hvordan du via en normal kost kan øge dit vitaminindtag.  

Produkter til dig med hårtab

Udsolgt

Udsolgt

Hormonelt hårtab hos kvinder

Hos kvinder er det meget ofte hormoner der udløser hårtab. Dette kan have mange forskellige årsager, men heldigvis er der mange muligheder for at gøre noget ved det, hvis du oplever et hormonelt hårtab som kvinde. Der er f.eks udvalgte vitaminer og mineraler som virker stabiliserende for din hormonelle balance. Disse vitaminer og mineraler gennemgås lidt længere ned i indlægget.  

Androgen Alopeci

Som kvinde vil ens krop gennemgå mange hormonelle forandringer i løbet af livet. Én af forandringerne er overgangsalderen, hvor kvinder i takt med at blive ældre producerer mindre og mindre østrogen og progesteron. Samtidig vil de fleste kvinders produktion af det mandlige kønshormon enten stige, ellers vil de udvikle særlig følsomhed for det mandlige kønshormon. Denne hormonelle forandring kaldes Androgen Alopeci og en sygdom der forårsager hårtab og tyndere hår for både kvinder og mænd. Hos mændende ses Androgen Alopeci i form af høje tindinger, måne eller skaldethed. Kvinder oplever oftest ikke skaldede pletter eller høje tindinger, men kan stedet opleve hårtab i forskellige grader. Ca. 75% mænd og 20% kvinder vil blive ramt af Androgen Alopeci og derfor anbefaler vi, at du passer på dit hår f.eks. ved at tage kosttilskud med fokus på vitaminer og mineraler der gavner håret.

Hårtab under og efter graviditet og fødsel

Mange kvinder oplever at tabe håret i forbindelse med graviditet og fødsel. For nogle kvinder har de virkelig dårlig hud og tørt eller fedtet hår i starten af graviditeten, hvor de også fælder meget. Det skyldes, at de har en højere produktion af mandligt kønshormon under graviditeten. Det vil dog stabilisere sig igen efter fødslen.
Andre har den flotteste hud og det smukkeste hår under graviditeten, men begynder så at tabe store mængder af hår tre til otte måneder efter fødslen. Det skyldes, at kroppen har udskudt at skille sig af med hår under graviditeten, og at den derfor først gør det efter fødslen.
I begge tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at spise sundt og varieret og gerne også tage tilskud af vitaminer. Når din krop får de vitaminer og mineraler, som den har brug for, kan den bedre holde dit hår sundt både under graviditeten og efter fødslen. Læs hele vores blogindlæg omkring hårtab efter graviditet her.

Hormonelt hårtab i overgangsalderen

Hårtab er en meget normal ting, når kvinder kommer i overgangsalderen. Det er noget som sker for alle kvinder, som kan fører meget andet end hårtab med sig. Nogle af de faktorer kan blandt andet være hedeture, bumser, manglende sexlyst, en forhøjet svedproduktion. Vi kvinder skal virkelig døje med meget. Grunden til at man taber håret ved overgangsalderen er at det kvindelige hormon østrogen falder i kroppen, dette hormon spiller en aktiv rolle i kroppens vedligeholdelse af hår, hud og knogler. Derfor vil man opleve at håret bliver tyndere eller lige frem falder af på grund af den hormonelle balance ikke var ligesom før. En anden grund til at mange kvinder oplever et hårtab ved overgangsalderen er at ens aktivitetsniveau og kredsløb ikke længere er ligeså godt som før. Det gør at der vil blive transporteret mindre ilt og næringsstoffer ud til hårrødderne, som skal bruge dette til at danne sunde hårstrå. Det gør blandt andet at hårets vækstfase bliver forkortet og hurtigere går i afvisningsfasen, hvor det falder af.

 

Hårpleje ved hårtab

Hårtab ved overdreven brug af hårprodukter og for stramme frisurer

Hvis du oplever hårtab og gerne vil bekæmpe det, er der et meget generelt sted du kan starte. Mange kvinder farver ofte deres hår, bruger mange hårprodukter og styler det jævnligt med glatte- eller krøllejern. Alt efter hvilke produkter man bruger og hvor ofte man anvender varmeapparater i såt hår, kan det have store konsekvenser for hårets sundhed. Forkerte hårplejerutiner ødelægger langsomt håret og hårbunden og ofte er du måske slet ikke klar over det, før det resulterer i store mængder hårtab.

Kan du genkende en skadelig hårplejerutine hos dig selv, så anbefaler vi du gør følgende: stop med at skade håret med hårfarve, afblegninger eller permanente krøller, undgå produkter med skadelige kemiske stoffer og brug nogle mere neutrale hårprodukter der ikke er skadelige for dit hår, undlad så vidt så muligt at udsætte dit hår for varmeapparater når du styler det og sidst men ikke mindst, kan du begynde at tage kosttilskud der fokuserer på hårets sundhed, så dit hår får de vitaminer og mineraler det behøver for optimale vækstforhold. Derudover bør du også overveje om du ofte har stramme frisurer, da dette også kan medvirke til begyndende hårtab. Over længere kan hårgrænsen nemlig flytte sig, hvis håret hele tiden er stramt trukket tilbage. I det tilfælde handler det derfor om, at du finder frem til nogle mere skånsomme frisurer. Vi har samlet en guide til skånsomme frisure her.

Eftersom hårtab hos kvinder altså ofte skyldes hverdagens hårplejerutiner er det derfor meget vigtigt, at vi genovervejer alle step i vores hårplejerutiner og overvejer om vi kan ændre nogle ting, så vi giver håret den bedst mulige behandling.

Mangler du inspiration til din hårplejerutine kan du læse vores blodindlæg om shampoo mod hårtab her

Et godt tip til hårpleje

Undgå at sætte dit hår op mens det er vådt. Det er nemlig i fugtig tilstand at dit hår er mest skrøbeligt. Du kan derved hurtigt knække nogle hårs struktur og derved øge dit hårtab.

Et andet godt tip kan være at undgå hårelastikker med metalsamlinger. Det kan nemlig være med til at slide og knække dit hår. Derfor kan det være en god ide kun at gå med hårelastikker af gummi eller plastik.

Hvordan undgår man hårtab som kvinde?

Det kan være meget frustrerende, hvis du taber håret, uden at du ved, hvad du skal gøre ved det. Heldigvis er der noget, som du selv kan gøre. Det gælder først og fremmest om, at du sørger for at spise sundt og tage et kosttilskud med de vitaminer og mineraler, der booster hårcellernes reproduktion og vækst indefra. Den indre pleje er ofte noget der bliver meget undervurderet i forhold til hårplejen.

Du bør have fokus på at spise så mange friske frugter og grøntsager som muligt, da de indeholder flest vitaminer. Et eksempel på hvordan du nemt og lækkert gør dette, er ved at lave en grøntsags smoothie. Dermed kan du hjælpe dit hår til at genoprette den naturlige vitamin balance, som er nødvendigt for en stabil og sikker hårvækst.
Det kan dog være svært at vide, om du får nok af de vitaminer og mineraler, der styrker håret. Det er blandt andet jern, kalk, D-vitamin og folsyre, som kan være sværere at ramme præcis den nødvendige mængde af. Vi gennemgår her kort hvilke vitaminer og mineraler der er de vigtigst for dit hår nedenunder.

Behandling og forbyggelse af hårtab hos kvinder

Dårlig kost kan fører til hårtab

Fordi vitaminerne og mineralerne er så vigtige for dit hår, kan dit hårtab faktisk også skyldes, at du spiser for meget junkfood. Maden indeholder nemlig ikke det, som du har brug for, og du kan derfor begynde at tabe håret – lige meget om du er arveligt disponeret for det eller ej.
Hvis du er arveligt disponeret, er det dog særlig vigtigt, at du sørger for at spise sundt, så din krop har alt det, som den skal bruge til at give dig stærk og fyldigt hår.

Vitaminer og mineraler mod hårtab

Vitaminer og mineraler er essentielle i kampen mod hårtab. Videnskabelige undersøgelser fra forskningsorganisationen Dovepress har vist en stor effekt på hårtab ved at indtage de rigtige vitaminer og mineraler. Derfor kan det være en rigtig god ide at se på, om du får nok af disse vitaminer. Det kan være en holdbar og god måde at øge dit hårs vækst på, som også vil gavne dit generelle helbred.

B-vitamin
B-vitaminer er vigtige for et sundt og stærkt hår. Blandt de vigtigste b-vitaminer er Biotin(B7 Vitamin), Vitamin B5, B6 og B9 også kaldet Folsyre. De har en stor betydning i at give håret næring og opbygge stærke proteiner, øge stofskiftet og sætte cellevæksten i gang. Det første skridt i kampen mod hårtab vil helt klart at optimerer din kost efter b-vitaminer. Her vil du kunne se og mærke en ret hurtig effekt, når vitaminer har fået lov til at arbejde med håret.

C-vitamin
C-vitaminer er meget vigtigt for dit immunforsvar og hjælper med at beskytte håret mod ydre påvirkninger. Derudover øger det produktionen af kollagen, som er et meget vigtigt protein for både hår og hud.

D-vitamin
Et af de vitaminer vi har sværeste ved at få. Det har en afgørende betydning for nye små porer i hårbunden, hvor håret gror. D-vitamin mangel kan ofte være en af grundene til mindsket hårvækst eller hårtab.

A-vitamin
A-vitaminer har en stor betydning for blodcirkulationen og fornyelsen af ilt. Da håret er et af de hurtigst voksende væv i kroppen, er det derfor afgørende at det hele tiden for den optimale cirkulation og ilt. Derudover er det med til at opretholde en normal cellevækst, som også gavner hårcellernes vækst.

Zink
Er vigtig i vedligeholdelsen af hår, negle og hud. Det er med til at sikre en stabilitet i hormon niveauerne, som sikre en stabil energiproduktion og proteinsyntese.

 

Vitaminer og mineraler der er gode til at stoppe hårvækst
Gode fødevarer til hårtab er dem som indeholder en masse vitamin B, C, D og A. Samtidig er zink også meget vigtig

Begræns dit forbrug af hårstyling

Du kan gøre dit hår en kæmpe tjeneste ved at begrænse dit forbrug af hårstyling produkter. Dette råd er et af de nemmeste og mest effektive råd at implementeret fra dag et, det er derfor meget essentielt. Hårspray, føntørrer, glatte- og krøllejern slider på håret med de mange skrappe kemikalier, som hver gang og er med til at udtørre langsomt nedbryde dit hårs struktur og gør det mere skrøbeligt.

Du kan blandt andet med fordel også planlægge dine bade sådan, at de hår kan få lov til at lufttørre istedet for at føntørre det. Det er blandt andet fordi at dit hår er ekstra skrøbeligt når det er vådt. Det kan derfor være skidt for håret at tørre det med hårklæde eller føntørre. Du vil relativt hurtigt kunne se en forandring ved hjælp af disse små tricks.

Din vej til et længere og sundere hår

Følger du de råd, vi har givet dig herover, samt supplerer din kost med dedikerede hårvitaminer, er der stor sandsynlighed for, at du vil begynde at få et kraftigere hår. Du vil også relativt hurtigt kunne opnå gode resultater, hvis du implementerer dem alle fra start. De gode forudsætninger skaber nemlig synergi effekter, der forstærker hinanden.

Så kan du endelig sig farvel til dit hårtab forevigt!

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *