Hårtab hos kvinder | Årsager og behandling af hårtab hos kvinder

Sådan undgår du hårtab som kvinde

Hårtab er et stort problem for mange kvinder. Det er ikke acceptabelt som kvinde at være tyndhåret på samme måde, som det er for mænd. Det kan være med stor frustration for alle kvinder, når hårbørsten er fyldt med hår og badeværelsegulvet skal støvsuges hver gang man har reddet sit hår. Langt hår er en stor del af den kvindelige identitet og er en mulighed for kvinder at udtrykke hvem de er. Derfor kan det være meget frusterende at se håret fælde og ende ud i et reelt hårtab. Hårtab hos kvinder kan dog både være midlertidig eller vedvarende. Der kan være en række grunde til, at du taber håret. Det kan blandt andet skyldes sygdom, stress, graviditet, for dårlig kost eller for stramme frisurer.

Heldigvis er der i en stor række af tilfælde noget, som du selv kan gøre, hvis du begynder at tabe dit hår og det tynder lidt ud i volumen. Det er for eksempel at omlægge din hårplejerutiner, nedbringe din hår styling og bruge hårvitaminer. Hårvitamin kosttilskuddet er en samling af vitaminer, der er med til at styrke dit hår, så det kommer til at være stærkere og fyldigere.

I dette blogindlæg vil du finde årsagerne til hårtab og hvad du kan gøre for at få et styrket hår.

Hvorfor taber kvinder hår?

Hvad er hårtab hos kvinder?

Hårtab hos kvinder er defineret som værende en tilstand, hvor håret begynder at falde af og det tynder ud i både fyldig heden og længden i håret.

Der er en række forskellige grunde til, at kvinder taber håret. I mange tilfælde kan det skyldes en psykisk eller fysisk påvirkning af kroppen, som udløser dette. Det kan for eksempel være, hvis du er meget stresset, er syg eller er gravid eller lige har født. Hos nogle kvinder er hårtabet dog arveligt.

Hårets biologiske opbygning

Ligesom alt andet levende gennemgår vores hår også en livscyklus, som er meget afhængig af vores liv. Det kan blandt andet være ved dårlig kost, stress, hormonelle ubalancer, som påvirker hele kroppen men i den grad også håret.

Anagene fase - Vækstfasen

Det der sker med dit hår i forbindelse med et hårtab, er når dit hår starter i den første fase, vækstcyklussen eller den såkaldte anagene fase. I den periode vokser dit hår, men denne fase bliver markant reduceret i forbindelse med et hårtab. Dit hår er i den anagene fase i mellem 2-7 år, det varierer altså meget hvor lang tid dit hår vokser. I denne fase er normalt 90% af dine hårstrå i. Derfor er det meget afgørende for at mindske hårtab, at håret forbliver i den anagene fase så længe som muligt. Det kan du heldigvis gøre ved nogle gode og sunde hårplejerutiner, som vi beskriver længere nede i dette indlæg.

Anagene fase