Hårtab hos kvinder | Sådan undgår du hårtab - Læs de gode råd her!

Mange kvinder taber hår

Hårtab er et stort problem for mange kvinder. Det er ikke acceptabelt som kvinde at være tyndhåret på samme måde, som det er for mænd. Der kan være en række grunde til, at du taber håret. Det kan skyldes sygdom, stress, graviditet, for dårlig kost eller for stramme frisurer. I alle tilfælde er det dog vigtigt, at du sørger for at spise sundt og tage hårvitaminer, så din krop får det, som den har brug for.

Heldigvis er der i en række tilfælde noget, som du selv kan gøre, hvis du begynder at tabe dit hår. Det er for eksempel at tage hårvitaminer. Det er en samling af vitaminer, der er med til at styrke dit hår, så det kommer til at være stærkere og fyldigere.

I dette blogindlæg vil du finde årsagerne til hårtab og hvad du kan gøre for at få et styrket hår.

Er dit hår slidt, ødelagt eller tyndt? Så kan det meget vel være noget med din kost at gøre. Hår bliver nemlig produceret af kroppen og for at kunne leverer hårstrå af høj kvalitet, skal du indtage de rigtige nærringstoffer.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos kunder, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug. Resultater varier fra person til person.

Derfor taber du hår

Der er en række forskellige grunde til, at kvinder taber håret. I mange tilfælde kan det skyldes en psykisk eller fysisk påvirkning af kroppen. Det kan for eksempel være, hvis du er stresset, er syg eller er gravid eller lige har født. Hos nogle kvinder er hårtabet dog arveligt.

Det der sker med dit hår er at vækstcyklussen, som er den periode dit hår vokser i, bliver markant reduceret. Det gør de ved at hurtigere går over i hvilefasen. Dette medfører at håret ikke vokser sig så langt og så stærkt, som det egentlig ville have kunne under normale omstændigheder. Det er netop derfor at kosttilskud med vitaminer og mineraler der understøtter hårvækst, kan vær meget nyttige. De vil nemlig gå ind og optimerer dit hårs vækstfase og derved mindske dit hårtab.

Fordi der er så mange forskellige grunde til, at du kan lide af hårtab, er det altid en god ide, at du opsøger læge, hvis du pludselig begynder at tabe meget hår. Hårtabet kan for eksempel skyldes, at du mangler mineraler som jern.

Udsolgt

Udsolgt

Arveligt hårtab

Normalt bliver kvinders hår tyndere med alderen, og omkring 50 % af kvinder synes inden 50-årsalderen, at deres hår er blevet for tyndt. Der er dog en gruppe, for hvem hårtabet starter meget tidligt. Det er dem, der er arveligt betinget.

Hos den gruppe starter hårtabet allerede, når de er i 20’erne. De næste 10 til 20 år vil de gradvist miste mere og mere hår fra primært toppen af hovedet og på bagsiden af hovedet. Det mest almindelige er, at hårtabet er i nakken og på toppen af hovedet, mens der er normal hårvækst på siderne af hovedet.

Hvis du lider af arveligt hårtab, vil du altså aldrig blive helt skaldet lige som en mand. Du vil aldrig kunne forhindre, at du taber håret, hvis du er arveligt disponeret. Hvis du spiser sundt og tager hårvitaminer, kan du dog sikre, at dit hår har de vitaminer og mineraler, som det har brug for. Det kan mindske problemet.  

Hårtab ved stress eller sygdom

Hvis du lider af en alvorlig sygdom, en hudsygdom i hovedbunden eller af stress, kan det også føre til hårtab. Typisk begynder du først at tabe håret tre måneder efter, at du har været stresset eller syg. Derfor kan det umiddelbart være svært at kæde de to tilstande sammen. Det kan derfor være en god ide, at lave forbyggende tiltag, hvis du er syg eller stresset i periode, for at undgå at blive tynd håret senere hen.

Når du taber håret på grund af sygdom eller stress, vil du typisk få håret igen efter en periode. Nogle sygdomme, for eksempel hudsygdomme og svampesygdomme i hovedbunden vil dog typisk kræve behandling. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gå til lægen, hvis du har mistanke om, at dit hårtab skyldes sygdom.

Frisør Haldor har haft Yummi Gummi til test. De anbefaler Yummi Gummi og kan se en tydelig forskel hos deres kunder.

Sara arbejder til dagligt som frisør og kan tydeligt se en forskel på sit hår. Hun giver en stor anbefaling af Yummi Gummi

Sundt hår kan ikke kun fåes ved plejeprodukter, man bliver også nødtil at tænke på kosten. Det spiller nemlig en stor rolle i hårets generelle sundhed.

Hårtab under og efter graviditet og fødsel


Mange kvinder oplever at tabe håret i forbindelse med graviditet og fødsel. For nogle kvinder har de virkelig dårlig hud og tørt eller fedtet hår i starten af graviditeten, hvor de også fælder meget. Det skyldes, at de har en højere produktion af mandligt kønshormon under graviditeten. Det vil dog stabilisere sig igen efter fødslen.
Andre har den flotteste hud og det smukkeste hår under graviditeten, men begynder så at tabe store mængder af hår tre til otte måneder efter fødslen. Det skyldes, at kroppen har udskudt at skille sig af med hår under graviditeten, og at den derfor først gør det efter fødslen.
I begge tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at spise sundt og varieret og gerne også tage tilskud af vitaminer. Når din krop får de vitaminer og mineraler, som den har brug for, kan den bedre holde dit hår sundt både under graviditeten og efter fødslen.

 

Overdreven brug af hårprodukter og for stramme frisurer

Hvis du bruger meget hårfarve, hårspray, krøllejern eller glattejern, kan det også føre til, at du taber mere hår end normalt. Det skyldes, at du langsomt ødelægger håret. I det tilfælde er der selvfølgelig kun et at gøre: begynde at bruge nogle mere neutrale produkter og sørge for, at håret ikke så ofte bliver udsat for apparater, der varmer det op.
Har du tit meget stramme frisurer, kan det også føre til, at du begynder at miste håret. Over tid kan det nemlig være med til at flytte hårgrænsen, fordi håret hele tiden er så stramt sat op. I det tilfælde handler det derfor om, at du finder frem til nogle mere skånsomme frisurer. Vi har samlet en guide til skånsomme frisure her.  

Et godt tip til hårpleje

Undgå at sætte dit hår op mens det er vådt. Det er nemlig i fugtig tilstand at dit hår er mest skrøbeligt.

Et andet godt tip kan være at undå hårelastikker med metalsamlinger. Det kan nemlig være med til at knække dit hår.

Dette skal du gøre mod hårtab som kvinde

Det kan være meget frustrerende, hvis du taber håret, uden at du ved, hvad du skal gøre ved det. Heldigvis er der noget, som du selv kan gøre. Det gælder først og fremmest om, at du sørger for at spise sundt og tage et kosttilskud med de vitaminer og mineraler, der booster hårcellernes reproduktion og vækst.
Du bør have fokus på at spise så mange friske frugter og grøntsager som muligt, da de indeholder flest vitaminer. Dermed kan du hjælpe dit hår til at genoprette den naturlige balance.
Det kan dog være svært at vide, om du får nok af de vitaminer og mineraler, der styrker håret. Det er blandt andet jern, kalk, D-vitamin og folsyre. Vi gennemgår kort hvilke vitaminer og mineraler der er vigtigst nedenunder.

 

Junkfood kan føre til hårtab

Fordi vitaminerne og mineralerne er så vigtige for dit hår, kan dit hårtab faktisk også skyldes, at du spiser for meget junkfood. Maden indeholder nemlig ikke det, som du har brug for, og du kan derfor begynde at tabe håret – lige meget om du er arveligt disponeret for det eller ej.
Hvis du er arveligt disponeret, er det dog særlig vigtigt, at du sørger for at spise sundt, så din krop har alt det, som den skal bruge til at give dig stærk og fyldigt hår.

Vitaminer og mineraler mod hårtab

Vi vil her kort gennemgå, 5 af de vigtigeste vitaminer og mineraler for dit hår. Videnskabelige undersøgelser fra forskningsorganisationen Dovepress har vist en stor effekt på hårtab ved at indtage de rigtige vitaminer og mineraler. Derfor kan det være en rigtig god ide at se på, om du får nok af disse vitaminer. Det kan være en holdbar og god måde at øge dit hårs vækst på.

B-Vitaminer

B-vitaminer er essentielle for et sundt og stærkt hår. Blandt de vigtigeste b-vitaminer er BIotin(også kendt som B7 Vitamin), Vitamin B5, B6 og B9 også kaldet Folsyre. De har en stor betydning i at give håret næring og opbygge stærke proteiner, øge stofskiftet og sætte cellevæksten i gang.

Frisøren Sara forklarer her, hvorfor B-vitaminer er særligt vigtige for din hårproduktion

C-Vitaminer

C-vitaminer er meget vigtigt for dit immunforsvar og hjælper med at beskytte håret mod ydre påvirkninger. Derudover øger C-vitaminer produktionen af kollagen, som er et meget vigtigt protein for både hår og hud.

D-Vitaminer

Et af de vitaminer vi har sværeste ved at få. Det har en afgørende betydning for nye små porer i hårbunden, hvor håret gror. D-vitamin mangel kan ofte være en af grundene til mindsket hårvækst eller hårtab.

A-Vitaminer

A-vitaminer har en stor betydning for blodcirkulationen og fornyelsen af ilt. Da håret er et af de hurtigst voksende væv i kroppen, er det derfor afgørende at det hele tiden for den optimale cirkulation og ilt.

Zink

Er vigtig i vedligeholdelsen af hår, negle og hud. Det er med til at sikre en stabilitet i hormon niveauerne, som sikre en stabil energiproduktion og proteinsyntese.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om vitaminer til håret, kan du læse vores blogindlæg omkring vitaminer til håret her - Her gennemgår vi flere vitaminer og mineraler, samt hvad du skal spise netop for at opnå disse vitamin og mineral værdier i din kost.

Få god hårbørste

Du kan gøre dit hår en kæmpe tjeneste ved at købe en god hårbørste. Fokuser på at finde en, der kommer godt i dybden og stimulerer din hovedbund. På den måde øger du blodcirkulationen i hovedbunden, samt transporterer derfor vigtige vitaminer og mineraler hen til dine hårsække.

Din vej til et længere og sundere hår

Følger du de råd, vi har givet dig herover, samt supplerer din kost med dedikerede hårvitaminer, er der stor sandsynlighed for, at du vil begynde at få et kraftigere hår.

Så kan du atter leve op til de kvindelige idealer om et fyldigt og måske også langt hår, samt slippe af med dine hårproblemer en gang for alle.

Kosttilskud til håret

Som vi kan se her, kan der være mange årsager til hårtab hos kvinder. En god måde at forebygge eller bekæmpe dette, er ved at få den rette næring. Derfor kan det være optimalt, at gøre brug af et kosttilskud. Hos Skiin.dk anbefaler vi selv, de lækre hårvitaminer vingummier, Yummi Gummi, som indeholder alle de nærringsstoffer, som dit hår har brug for. De har en lækker jordbær smag og er kalorielette. Det eneste du kan få fingre i dem er her hos Skiin.dk

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *