Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Langt hår - Sådan får du dit hår til at vokse hurtigere

Sådan får du langt hår - Gode råd til hurtigere hårvækst

Drømmer du om at få langt, smukt og sundt hår? Hvis ja, kan du heldigvis selv gøre nogle enkle for at booste dit hårs evne til at gro hurtigere og styrke kvaliteten. Det kan du blandt andet ved at spare på hårstylingen, ændrer enkelte hårplejerutiner, samt spise varieret og tage hårvitaminer. Du bør sørge for at holde håret sundt, så det ikke knækker af.  

Mange kvinder – også nogle mænd – drømmer om at få et langt, tykt og sundt hår. Men det er langt fra alle, der kan gro et hår af den karakter fra naturens side. Heldigvis har vi her samlet en række råd og tips med ting du selv kan gøre, for at få langt, smukt og sundt hår hurtigst muligt.

For at opnå en hurtigere hårvækst er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at få de vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for. Der er nemlig en række vitaminer og mineraler, der er med til at styrke dit hår og give det mere glans. Styrken i håret er vigtigt, så du kan forhindre at håret knækker. For hvis der er for meget hår der knækker, kan du ikke gro dit hår langt. Derudover er hårets glans vigtig for, at dit lange hår kommer til at være sundt og samtidig fremstå pænt og sundt.


Udover vitaminer og mineraler kan du også ændre en række faktorer i forhold til, hvordan du behandler dit hår. Din hårpleje har også en stor betydning for dit hår. For eksempel bør du ligge mærke til, hvor ofte du går i bad, hvornår du reder dit hår, hvilke hårprodukter du bruger, og om du tørrer det med hårtørrer. Ved at kombinerer både indre og ydre pleje af dit hår sikre du dig at dit hår de optimale betingelser for at vokse sig langt og stærkt.

Følg med og læs mere om hvordan du gro langt og sundt hår hurtigt!

Dit hår vokser typisk mellem 10-14 centimenter om året
Håret vokser typisk 10-14 centimeter om året.

Hvor lang tid tager det at få langt hår?

Hvor hurtigt vokser håret?

Dit hår vokser typisk 10-14 cm om året. Det svarer til cirka 1-2 cm om måneden og cirka 0,3-0,4 mm om dagen. Hvor lang tid det tager for dig at få langt hår, kommer selvfølgelig helt an på, hvor langt dit hår er på nuværende tidspunkt. Har du helt kort hår, kan du derfor godt regne med, at det bliver en længere proces at få langt hår.


Hårets liv foregår i tre faser: en vækstfase, en overgangsfase og en hvilefase. Det er i vækstfasen eller også kaldet den anagene fase, at dit hår vokser. Fasen varer mellem 2-8 år og der er cirka 90% af dit hår på hovedet, som på et hvert given tidspunkt er i vækst. Det er derfor denne fase, der er afgørende for, hvor langt dit hår kan blive. Hvis man ønsker et sundt og langt hår skal man forlænge den anagene fase så lang tid som muligt. Derfor er det vigtigt at dit hår får tilført den optimale næring både indefra og udefra, så man optimerer denne vækstfase.

Den næste fase kaldes overgangsfasen eller den katagene fase. Her stopper håret med at gro, hårsækkene bliver inaktive og håret begynder derfor at degenerere. Håret løsner sig fra hovedbunden og mister der blodtilførslen og derved også tilførslen af vigtigt nærringsstoffer. Den katagene fase varer cirka 4-6 uger. Den sidste fase er afstødelsesfasen eller den telogene fase, som er en fase på cirka 2 til 4 måneder, hvor håret går i hvile før det afstødes fra kroppen. Det er blandt andet disse hår du fælder og f.eks. samler med hårbørsten.

Her ser du en illustration af hårets vækstcyklus og hvilke faser det går igennem.

Håret vækstfase: Dit hår går igennem 3 faser, først den anagene fase, så den katagene og til sidst den telogene fase.
Hårets vækstcyklus består af anagene fase, katagene og telogene fase.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Nanna. Resultater varier fra person til person.

Step guide: Hvordan får jeg langt hår hurtigt?

Når du vil have langt hår, handler det derfor først og fremmest om, at du er tålmodig. At gå fra kort til langt hår kan hurtigt komme til at tage to til tre år, inden dit hår bliver rigtig langt. Det afhænger dog helt af, hvad dit udgangspunkt er. Nøglen til at få håret til vokse hurtigt er derfor tålmodighed og vedvarende god hårpleje.

Du kan heldigvis gøre meget selv, for at hjælpe dit hår på vej. Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at spise ordentligt. Der er nemlig en række vitaminer, som der er vigtige for dit hår, så det kan blive sundt, stærkt og glansfuldt. Du kan finde alle de vitaminer og mineraler, som er gode til dit hår i vores indlæg omkring de bedste vitaminer til håret. Disse vitaminer og mineraler er med til at optimere dit hårs vækst fase og gør at strukturen i hårstråene bliver sundere og stærkere. Samtidig er de med til at optimerer din hovedbunds sundhed og skabelse af naturlige olier, som beskytter håret. Derudover kan du ændrer på din hårpleje, så dit hår for de bedste vækst betingelser.

1. Sådan får du langt hår hurtigt: Indre og ydre hårpleje

Man kan have en nok så god ydre hårpleje med dyr shampoo, balsam og hårkur, men hvis den indre hårpleje er ikke eksisterende kan det være lige meget.

Vigtige vitaminer og mineraler til dig, der vil have langt hår

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at få nok biotin eller vitamin B7, når du gerne vil have langt hår. Dette vitamin sørger for at de hår får tilført de næringsstoffer det har behov for. Vitaminet hjælper håret til at vokse hurtigere ved at optimerer dets tilføjelse af næring og energi. Derudover er jern og D-vitamin også vigtige for at fremme hårets vækst. A-vitamin hjælper blandt andet din krop til at have en sund hovedbund, så den ikke tørrer ud. En tør hovedbund kan også få dit hår til at knække. C-vitamin hjælper dit hår til at blive ved med at være sundt, da det fremmer kroppens produktion af kollagen, mens E-vitamin hjælper kroppen med at reparere og genopbygge håret, hvis det er blevet slidt.

Den nemmeste måde for dig at sørge for, at du får de vitaminer og mineraler, som du har brug for er, at du tager kosttilskud. Der findes særlige kosttilskud, der er udviklet til dig, der taber håret. Ved at tage et kosttilskud om dagen kan du nemt styrke dit hår og hjælpe det rigtig godt på vej mod længere, flottere og sundere tider. Alle vitaminer og mineraler dit hår har brug for findes i Yummi Gummi Hair Vitamins, som får dig og dit hår til at shine.

Kosttilskud til håret

Udsolgt

Udsolgt

"Yummi Gummi er fantastiske og helt klart de bedste hår vitaminer jeg har prøvet de har reddet mit hår fra at gå total slidt, ødelagt, tyndt fe hår og slet ikke vokset til at blive det mest sundeste hår som jeg aldrig har oplevet før
Jeg kan helt klart anbefale at alle som lider med hår problemer benytter Yummi Gummi 😍"

- Mille Sørensen

Hvad skal jeg spise for at få langt hår?

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at spise varieret, når du skal have de vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for. Du skal drikke masser af vand, spise protein, avokado, blåbær, grønne grøntsager, fisk, æg og valnødder. Det kan være en jungle hvilke vitaminer og mineraler du skal have. Du kan her læse en guide med hvilke vitaminer og mineraler du skal være mest opmærksom på i forhold til hårets vækst.


Det kan dog være svært at vide, om du får nok af de vitaminer, som du skal bruge, selvom du spiser meget varieret. Derfor er det en god ide, at du også sørger for at tage hårvitaminer. Det er særlige hårvitaminer, der indeholder alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for til at styrke dit hår. Det er derfor en meget nem måde for dig at styrke dit hår på og være sikker på, at håret har de bedste betingelser for trivsel.

Disse fødevarer er gode til hårvækst: Avocado, blåbær, fisk og grønne grøntsager
Fødevarer som avocado, blåbær og fisk er gode til at understøtte din hårvækst

2. Sådan får du langt hår hurtigt: Pas godt på dit hår, når du gerne vil have langt hår

Når du gerne vil have langt hår, handler det ikke kun om, at det skal vokse ud af hovedet på dig hurtigere. Det handler også om, hvordan du behandler dit hår. Hvis du ikke behandler det ordentligt, risikerer du nemlig, at det knækker af – og det er jo også med til at sætte en stopper for, at det bliver langt og smukt. Undgå derfor meget gerne stramme frisure, som kan ødelægge hårets struktur. Vi samlet en masse skånsomme frisure i dette blogindlæg her. 

3. Sådan får du langt hår hurtigt: Hårplejen er vigtig - Vask håret cirka hver 3. dag.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at vaske håret på den rigtige måde. Du bør ikke vaske det oftere end hver tredje dag og helst i så koldt vand, som du kan holde ud. Varmt vand og hyppige bade er nemlig med til at gøre håret tørt og skørt, så det nemmere knækker. Vær også særligt opmærksom på, hvilken shampoo eller balsam du bruger, det kan også have en afgørende betydning i forhold til dine hårstrås beskyttelse. Du bør som hovedregel undgå shampooer og balsamer med farlige kemikalier, ftalater og især de udtørrende SLS/SLES sulfater. Du kunne også overveje at bruge en hårmaske som er fugtgivende og indeholder gode olier, såsom argan olier eller inchi inca olie, for at sikre den optimale pleje af håret.


Når du har været i bad, skal du også passe på med, hvordan du tørrer det. Tør det kun let med håndklædet, hvor efter du kan redde det let igennem med en detangle brush. Derefter bør du kramme det med håndklædet igen. Det sikrer at du ikke ødelægger dit hårs naturlige struktur. Du kan også overveje at bruge en microfiber hårturban, som er skånsom mod håret.

Du bør kun bruge en hårtørrer til at tørre det ved særlige lejligheder. Hårtørreren er nemlig også med til at tørre håret ud og gøre det skørt, så det nemmere knækker.

4. Sådan får du langt hår hurtigt: Hovedbundsmassage - Blodcirkulation er vigtig for hurtigere hårvækst

Giv dig selv en hovedbundsmassage for at få gang i blodcirkulationen til din hårrødder. Det er meget essentielt for, at få alle nærringsstoffer rundt til håret og derved skabe de bedst mulige hårstrå. Her kan en god ide være at bruge en Deep Scalp børste, som giver dig en lækker hovedbundsmassage, mens den sætter gang i blodcirkulationen. Derudover er den også med til at fordele håret naturlige olier og rense hovedbunden, så håret får de bedste vækstbetingelser.

To gode produkter til håret

Udsolgt

Udsolgt

5. Sådan får du langt hår hurtigt: Pas på med hårbørste og hårprodukter

Du skal også passe på med at bruge din børste, når dit hår er vådt. I våd tilstand er håret nemlig mere elastisk, skrøbeligt og knækker derfor nemmere. Brug en Detangle hårbørste til at redde dit hår når det vådt. Det er også med til at gøre, at du har svært ved at få langt hår.

Hårprodukter som conditioner, geleer og hårspray indeholder alle kemikalier, der ikke er sunde for dit hår. De betyder dels, at håret ikke er lige så stærkt, dels betyder de, at du oftere skal vaske dit hår – og det er jo som bekendt ikke sundt. Du skal derfor være meget opmærksom på. Brug kun hårprodukter som skåner håret og har plejende egenskaber. Kig blandt andet efter om din shampoo er sulfat og silikone fri, da disse indholdsstoffer kan udtørre dine hårstrå. Her vil vi anbefale vores grow and glow shampoo som er uden SLS/SLES sulfater og silikone, du kan finde shampooen her.

6. Sådan får du langt hår hurtigt: Undgå høj varme og styling produkter

Du bør kun bruge hår styling produkter, hvis det er absolut nødvendigt. Hver gang du glatter, krøller, bruger hårspray, mousse og andre hår styling produkter er det med til at slide på dit hår og gør at det nemmere knækker. Det er især varmeapparater der kan være skadelige for håret, da det er med til at udtørre håret og slider på hårets struktur. Hvis du skal glatte håret eller bruge andet varmeapparat, kan det være en god ide at bruge en hårolie som er varmebeskyttende. På denne måde sikre du dig at dit hår bliver slidt mindst muligt. Til dette vil vores Smooth and Shine Hair Elixir være perfekt. Du får både nærende pleje og varmebeskyttelse i et.

Du bør også undgå extensions for en hver pris. Det er en hurtig måde at få langt hår på, men dine hårrødder vil blive total ødealgt af det. Det vil gøre det meget sværere for at dit hår at gro på sigt.

Selvom der er masser, som du selv kan gøre for at få længere hår, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at styrke dit hår med de rette hårvitaminer. Det er klart det vigtigste, samt her du vil opleve den største effekt i forhold til at få et langt, sundt hår.

Sådan får du dit hår til at vokse hurtigere - Kosttilskud til håret

Som vi kan se her, kræver det rigtig mange forskellige vitaminer for at få den rigtige ernæring til dit hår. Det kan derfor også godt være svært at få alle vitaminer igennem kosten. Derfor kan det være optimalt, at gøre brug af et kosttilskud. Hos Yummi Haircare anbefaler vi selv, de lækre hårvitaminer vingummier, Yummi Gummi, som indeholder alle de nærringsstoffer, som dit hår har brug for. De har en lækker jordbær smag og er kalorielette. Du kan få fingre i dem her hos Yummi Haircare.

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *