Langt hår - Sådan får du dit hår til at vokse hurtigere

Sådan får du langt hår

Drømmer du om at få langt hår i en fart, kan du heldigvis selv gøre noget for at booste hårets evne til at gro. Det kan du ved at spise varieret og tage hårvitaminer. Derudover bør du også sørge for at holde håret sundt, så det ikke knækker af. Læs mere om begge dele herunder.

Mange kvinder – og også nogle mænd – drømmer om at få et langt, tykt og sundt hår. Men det er langt fra alle, der bare kan gro det fra naturens side. Heldigvis er der meget, som du selv kan gøre for at få langt hår hurtigere.


Det er først og fremmest, at du sørger for at få de vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for. Der er nemlig en række vitaminer og mineraler, der er med til at styrke dit hår og give det mere glans. Styrken er selvfølgelig vigtig for, at dit hår ikke knækker. Er der for meget hår, der knækker, kan dit hår ikke blive langt. Glansen er vigtig for, at dit lange hår kommer til at se pænt ud.


Udover vitaminer og mineraler kan du også ændre en række faktorer i forhold til, hvordan du behandler dit hår. Det er for eksempel, hvor ofte du går i bad, hvornår du reder dit hår, hvilke hårprodukter du bruger, og om du tørrer det med hårtørrer.

Er dit hår slidt, ødelagt eller bare mangler ekstra glans? Så kan det meget vel være noget med din kost at gøre. Håret bliver produceret af kroppen og for at kunne leverer hårstrå af høj kvalitet, skal du indtage de rigtige nærringstoffer.

Hvad siger frisøren?

Sara arbejder til dagligt som frisør og kan tydeligt se en forskel på sit hår. Hun giver en stor anbefaling af Yummi Gummi

Hvor lang tid tager det at få langt hår?

Hvor hurtigt og hvor meget vokser håret?

Dit hår vokser typisk 10-12 cm om året. Hvor lang tid det tager for dig at få langt hår, kommer selvfølgelig helt an på, hvor langt dit hår er på nuværende tidspunkt. Har du helt kort hår, kan du derfor godt regne med, at det bliver en længere proces at få langt hår.


Hårets liv foregår i tre faser: en vækstfase, en overgangsfase og en hvilefase. Det er i vækstfasen eller også kaldet den anagene fase, at dit hår vokser. Fasen varer mellem 2-5 år, der er cirka 90% af dit hovedehår som på et hvert given tidspunkt er i vækst. Det er derfor den, der er afgørende for, hvor langt dit hår kan blive. Derfor er det vigtigt at dit hår får tilført den optimale næring både indefra og ydefra, så man optimerer denne fase. Den næste fase kaldes overgangsfasen eller den katagene fase. Her stopper håret med at gro, hårsækken bliver inaktive og håret begynder derfor at degenerer. Den sidste fase er afstødelsesfasen eller den telogene fase, som er en fase på cirka 3 måneder, hvor håret går i hvile før det afstødes fra kroppen. Det er blandt andet disse hår du får med i hårbørsten.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Lotte. Resultater varier fra person til person.

Hvordan får jeg langt hår hurtigt?

Når du vil have langt hår, handler det derfor først og fremmest om, at du er tålmodig. Det kan hurtigt komme til at tage to til tre år, inden dit hår bliver rigtig langt. Det afhænger dog helt af, hvad dit udgangspunkt er. Nøglen til det lange flotte hår er derfor tålmodighed.


Du kan dog gøre meget selv for at hjælpe dit hår på vej. Det er først og fremmest, at du sørger for at spise ordentligt. Der er nemlig en række vitaminer, som det er vigtigt, at dit hår får, så det kan blive sundt, stærkt og glansfuldt. Disse vitaminer og mineraler er med til at optimerer dit hårs vækst fase og gør at strukturen i håret bliver sundere og stærkere. Derudover kan du ændrer på din hårpleje, sådan at dit hår for de bedste vækst betingelser.

Vigtige vitaminer og mineraler til dig, der vil have langt hår


Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at få nok biotin, når du gerne vil have langt hår. Vitaminet hjælper nemlig håret til at vokse hurtigere. Derudover er jern og D-vitamin også vigtige for at fremme hårets vækst.


A-vitamin hjælper blandt andet din krop til at have en sund hovedbund, så den ikke tørrer ud. En tør hovedbund kan også få dit hår til at knække. C-vitamin hjælper dit hår til at blive ved med at være sundt, da det fremmer kroppens produktion af kollagen, mens E-vitamin hjælper kroppen med at reparere og genopbygge håret, hvis et er blevet slidt.


Den nemmeste måde for dig at sørge for, at du får de vitaminer og mineraler, som du har brug for efter fødslen, er, at du tager kosttilskud. Der findes særlige kosttilskud, der er udviklet til dig, der taber håret. Ved at tage en om dagen kan du nemt styrke dit hår. Alle vitaminer og mineraler dit hår har brug for findes i Yummi Gummi Hair Vitamins det får dig og dit hår til at shine.

I denne video hører du frisørens anbefalinger til hvilke vitaminer du skal bruge til dit hår

Udsolgt

Udsolgt

Sundt hår kan ikke kun fåes ved plejeprodukter, man bliver også nødtil at tænke på kosten. Det spiller nemlig en stor rolle i hårets generelle sundhed

Hvad skal jeg spise for at få langt hår?

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at spise varieret, når du skal have de vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for. Du skal drikke masser af vand, spise protein, avokado, blåbær, grønne grøntsager, fisk, æg og valnødder. Det kan være en jungle hvilke vitaminer og mineraler du skal have. Du kan her læse en guide med hvilke vitaminer og mineraler du skal være mest opmærksomme på i forhold til hårs vækst.


Det kan dog være svært at vide, om du får nok af de vitaminer, som du skal bruge, selvom du spiser meget varieret. Derfor er det en god ide, at du sørger for at tage hårvitaminer også. Det er særlige vitaminer, der indeholder alle de vitaminer og mineraler, som du har brug for for at styrke dit hår. Det er derfor en meget nem måde for dig at styrke dit hår på og være sikker på, at det får, hvad det skal bruge.

 

Pas godt på dit hår, når du gerne vil have langt hår

Når du gerne vil have langt hår, handler det ikke kun om, at det skal vokse ud af hovedet på dig hurtigere. Det handler også om, hvordan du behandler dit hår. Hvis du ikke behandler det ordentligt, risikerer du nemlig, at det knækker af – og det er jo også med til at sætte en stopper for, at det bliver langt.


Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at vaske det på den rigtige måde. Du bør ikke vaske det oftere end hver tredje dag og helst i så koldt vand, som du kan holde ud. Varmt vand og hyppige bade er nemlig med til at gøre håret tørt og skørt, så det nemmere knækker. Vær også særligt opmærksom på hvilken shampoo eller balsam du bruger, det kan også have en afgørende betydning i forhold til dine hårstrås beskyttelse. Du kunne også overveje at bruge en hårmaske for at sikre den optimale pleje af håret.


Når du har været i bad, skal du også passe på med, hvordan du tørrer det. Tør det kun let med håndklædet, hvor efter du kan redde det let igennem med en detangle brush. Derefter bør du kramme det med håndklædet igen. Det sikrer at du ikke ødelægger dit hårs naturlige struktur.

Du bør kun bruge en hårtørrer til at tørre det ved særlige lejligheder. Hårtørreren er nemlig også med til at tørre håret ud og gøre det skørt, så det nemmere knækker.

Vil du have flere tips og tricks til dit hår?

Dit hår vokser typisk med 10-12 cm hvert år

Pas på med børste og hårprodukter

Du skal også passe på med at bruge din børste, når dit hår er vådt. I det tilfælde er håret nemlig mere elastisk og knækker derfor nemmere. Det er også med til at gøre, at du har svært ved at få langt hår.


Hårprodukter som conditioner, geleer og hårspray indeholder alle kemikalier, der ikke er sunde for dit hår. De betyder dels, at håret ikke er lige så stærkt, dels betyder de, at du oftere skal vaske dit hår – og det er jo som bekendt ikke sundt.


Selvom der er masser, som du selv kan gøre for at få længere hår, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at styrke dit hår med de rette hårvitaminer. Det er klart det vigtigste, samt her du vil opleve den største effekt i forhold til at få et langt, sundt hår.

Sådan får du dit hår til at gro hurtigere - Kosttilskud til håret

Som vi kan se her, kræver det rigtig mange forskellige vitaminer for at få den rigtige ernæring til dit hår. Det kan derfor også godt være svært at få alle vitaminer igennem kosten. Derfor kan det være optimalt, at gøre brug af et kosttilskud. Hos Skiin.dk anbefaler vi selv, de lækre hårvitaminer vingummier, Yummi Gummi, som indeholder alle de nærringsstoffer, som dit hår har brug for. De har en lækker jordbær smag og er kalorielette. Du kan få fingre i dem er her hos Skiin.dk

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *