Langt hår - Sådan får du dit hår til at vokse hurtigere

Sådan får du langt hår - Gode råd til hurtigere hårvækst

Drømmer du om at få langt, smukt og sundt hår? Hvis ja, kan du heldigvis selv gøre nogle enkle for at booste dit hårs evne til at gro hurtigere og styrke kvaliteten. Det kan du blandt andet ved at spare på hårstylingen, ændrer enkelte hårplejerutiner, samt spise varieret og tage hårvitaminer. Du bør sørge for at holde håret sundt, så det ikke knækker af.

Mange kvinder – også nogle mænd – drømmer om at få et langt, tykt og sundt hår. Men det er langt fra alle, der kan gro et hår af den karakter fra naturens side. Heldigvis har vi her samlet en række råd og tips med ting du selv kan gøre, for at få langt, smukt og sundt hår hurtigst muligt.


For at opnå en hurtigere hårvækst er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at få de vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for. Der er nemlig en række vitaminer og mineraler, der er med til at styrke dit hår og give det mere glans. Styrken i håret er vigtigt, så du kan forhindre at håret knækker. For hvis der er for meget hår der knækker, kan du ikke gro dit hår langt. Derudover er hårets glans vigtig for, at dit lange hår kommer til at være sundt og samtidig fremstå pænt og sundt.


Udover vitaminer og mineraler kan du også ændre en række faktorer i forhold til, hvordan du behandler dit hår. Din hårpleje har også en stor betydning for dit hår. For eksempel bør du ligge mærke til, hvor ofte du går i bad, hvornår du reder dit hår, hvilke hårprodukter du bruger, og om du tørrer det med hårtørrer. Ved at kombinerer både indre og ydre pleje af dit hår sikre du dig at dit hår de optimale betingelser for at vokse sig langt og stærkt.

Følg med og læs mere om hvordan du gro langt og sundt hår hurtigt!

"Hårets liv foregår i tre faser: en vækstfase, en overgangsfase og en hvilefase."

Hvor lang tid tager det at få langt hår?

Hvor hurtigt vokser håret?

Dit hår vokser typisk 10-14 cm om året. Det svarer til cirka 1-2 cm om måneden og cirka 0,3-0,4 mm om dagen. Hvor lang tid det tager for dig at få langt hår, kommer selvfølgelig helt an på, hvor langt dit hår er på nuværende tidspunkt. Har du helt kort hår, kan du derfor godt regne med, at det bliver en længere proces at få langt hår.


Hårets liv foregår i tre faser: en vækstfase, en overgangsfase og en hvilefase. Det er i vækstfasen eller også kaldet den anagene fase, at dit hår vokser. Fasen varer mellem 2-8 år og der er cirka 90% af dit hår på hovedet, som på et hvert given tidspunkt er i vækst. Det er derfor denne fase, der er afgørende for, hvor langt dit hår kan blive. Hvis man ønsker et sundt og langt hår skal man forlænge den anagene fase så lang tid som muligt. Derfor er det vigtigt at dit hår får tilført den optimale næring både indefra og udefra, så man optimerer denne vækstfase.

Den næste fase kaldes overgangsfasen eller den katagene fase. Her stopper håret med at gro, hårsækkene bliver inaktive og håret begynder derfor at degenerere. Håret løsner sig fra hovedbunden og mister der blodtilførslen og derved også tilførslen af vigtigt nærringsstoffer. Den katagene fase varer cirka 4-6 uger. Den sidste fase er afstødelsesfasen eller den telogene fase, som er en fase på cirka 2 til 4 måneder, hvor håret går i hvile før det afstødes fra kroppen. Det er blandt andet disse hår du fælder og f.eks. samler med hårbørsten.

Her ser du en illustration af hårets vækstcyklus og hvilke faser det går igennem.

Hårvækst cyklus