Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Biotin - Derfor er biotin afgørende for dit hårvækst

Biotin til håret - Hvorfor er biotin afgørende for din hårvækst?

Biotin skaber hårvækst

Vitaminet biotin, også kaldet B7 vitamin, hjælper din krop med at optage næringsstoffer fra din mad. Derfor er det afgørende for, at din hud og dit hår er smukt og ser sundt ud. Biotin bliver også kaldt "hårets vitamin" fordi det er så effektiv til at øge hårvæksten. Igennem en blind test af kvinder i alderen 21-75 år, har man kunne påvise en effekt ved hårtab og øget hårvækst ved brug af biotin kosttilskud*.

Hvis du gerne vil styrke din hud og dit hår, er der ét vitamin, som du særligt skal holde øje med, at du får nok af. Det er B-vitaminet, biotin, der lidt forvirrende også nogle gange bliver kaldt vitamin b7 og vitamin H. Det hjælper kroppen med at få energi og næringsstoffer fra den mad, som vi spiser. Det er derfor med til at sikre, at bl.a. dit hår og din hud får den næring, som der er brug for.


Biotin findes naturligt i en række forskellige fødevarer. Men hvis dit hår og din hud ikke er så pænt, eller du er begyndt at miste håret, er det oplagt at tage mere biotin. Det er de færreste mennesker der ikke får nok biotin, men flere studier peger på at biotin i større mængder kan have en yderst gavnlig effekt på dit hårs sundhed. Man kan prøve sig lidt frem for at finde den rette dosis, men ofte vil det optimale indtag ligge omkring de 5.000 mcg. Biotin er et vandopløseligt vitamin, som selv i meget høje koncentrationer er ganske ufarligt. Blandt andet derfor findes der ikke noget maksimalt indtag af biotin fra fødevarestyrelsen.

Læs med her for at finde ud af hvorfor Biotin er godt for dit hår, hvordan det virker og hvad du skal være opmærksom på ved brug af biotin. Ligesom alle andre produkter sker forandring ikke over natten, men ved tålmodighed og vedholden indsats.  

Hvad er biotin?

Biotin er et vandopløbsligt vitamin, der er afgørende for, at din krop kan optage energi og næringsstoffer fra den mad, som du spiser. Kroppens celler har brug for biotin for at virke optimalt. Det er blandt cellevæksten og delings egenskaber der vigtige i forhold, produktion af nye hårceller og hudceller. Hvis du ikke får nok biotin, kan det derfor have store konsekvenser for dig, dit hår og hud. Selv hvis du får den mængde, som du har brug for, kan du stadig godt tage mere. Hvis du tager mere, er du nemlig med til at fodre hud og hår med ekstra næringsstoffer. Så kan du blive endnu smukkere, end du er nu.
Biotin påvirker både din hårvækst på hovedet, og kan også påvirke mænds skægvækst. Hvis du som mand ønsker et kraftigere skæg, er det derfor også værd for dig at overveje at tage biotin tilskud.

 

Biotin betydning for håret

Biotin sætter hårvæksten igennem metabolisk funktion, samt bidrager til at nedbryde proteinerne i kroppen. Dette kræves blandt i dannelsen af kreatin, som er med til at fremme produktionen af sunde hårsække, som så producerer sunde hårstrå.

Hvilke fødevarer indeholder biotin?

Der er en række fødevarer, der naturligt har et højt indhold af biotin. Hvis du gerne vil skrue op for dit daglige indtag af biotin på en naturlig måde, kan du derfor sagtens gøre det gennem kosten.

Fødevarer som har et højt indhold af biotin er f.eks spinat, æggeblommer,  gulerødder og æbler.
Fødevarer som æggeblommer, havre og spinat er rige på biotin

 

Derudover findes der vitaminer i de fleste kortprodukter og animalske fødevarer.

Hvor meget biotin skal jeg have?

Vi får vores basale behov for biotin dækket gennem kosten. Dagligt anslås det at vi får omkring 40 mikrogram fra vores kost. Det er nok til at sikre, at vores kroppe er sunde og raske. Det betyder dog ikke, at vores hud og vores hår får det, som de har brug for. Du kan derfor sagtens supplere med et ekstra kosttilskud med biotin. Det kan faktisk vise sig at være lige det dit hår og hud manglede i forhold til at få tilført de nødvendige vitaminer og mineraler for et optimal vækst.


Når du tager kosttilskud med biotin, kommer du typisk op på at få 225-300 mikrogram. Altså en betydelig større dosis end den du får, hvis du udelukkende får biotin gennem kosten.
Du behøver dog ikke at være bange for, at du får for meget biotin. Der findes nemlig ingen undersøgelser, der viser, at du kan få en overdosis. Vi anbefaler at få cirka 5.000 mikrogram om dagen får at booste dit hår.

Så lang tid tager det biotin om at virke på dit hår

Det er ikke et quick fix, når du tager biotin. Det tager noget tid, før vitaminet begynder at virke. Du kan derfor forvente, at der går op til i hvert fald to måneder og i mange tilfælde op til fire måneder, inden du begynder at se resultater. Det er fordi at kroppens naturlige vækstcyklus af f.eks hår varierer meget og derfor kan der sagtens gå måneder før, du vil kunne se en reel ændring i dit hår.
Det kan være frustrerende at skulle vente så længe, når du nu gerne vil have smuk hud og flot hår i en fart. En god måde for dig at måle dine fremskridt er ved, at du tager billeder af dig selv hver måned. Når du sammenligner før og efter billeder af for eksempel din hovedbund, vil du begynde at kunne se forskellen, når den indtræder. Et godt tegn på at biotin virker på dig, vil være at du får en masse nye små hår i hovedbunden.

Kosttilskud til håret med 5000 mcg biotin

Udsolgt

Udsolgt

Mangel på biotin kan fører til hårtab

I sjældne tilfælde kan du direkte komme til at lide af mangel på biotin. I det tilfælde vil det også kunne ses på din hud og dit hår. Men du vil generelt kunne mærke, at du ikke har det godt, fordi din krop ikke får nok energi og optager nok næringsstoffer. Derfor er de normale symptomer på biotinmangel, at du er træt, du har smerter i musklerne, du får udslæt, eller din hud virker grålig, og du føler dig deprimeret. Biotinmangel bliver af læger påvist ved at se på de hvide blodlegmer og deres indhold af propionyl-coa.

Biotin mangel kan også ofte udløses et hårtab, som ses meget direkte på dit hår. Ernæringsmangel og især mangel på biotin er en af de hyppigste årsager til hårtab, som kan ramme helt normale mennesker. Det der sker ved biotin mangel er, at dit hårs vækstcyklus bliver forstyrret hvilket giver en større andel hår, der går tabt. Derfor er det altid godt at have sin biotin depoter fyldt godt op.

Hvem oplever ofte biotin mangel?

Biotinmangel ses hyppigt hos personer, der har et stort indtag af alkohol. Det skyldes, at alkohol hæmmer optagelsen af biotin i kroppen. Derfor kan det være en god ide, hvis du drikker lidt for meget i forhold til det anbefalede at supplerer med et kosttilskud med et højt indhold af biotin. Personer som har problemer med baktiererfloraen kan også opleve biotinmangel, da kroppen har sværere ved at optage biotin.

Derudover kan du få biotinmangel i følgende situationer:

Årsager til biotin mangel

  • Hvis du lider af biotinidase mangel, en arvelig lidelse, hvor kroppen slet ikke er i stand til at optage biotin.
  • Hvis du tager meget antibiotika, kan det ødelægge nogle bakterier i tarmene, så du ikke kan optage biotin.
  • Hvis du får sondemad, eller er på en særlig diæt, der er fattig på biotin.
  • Hvis du lider af Crohns sygdom, hvor kroppen generelt har svært ved at optage næringsstoffer fra tarmen.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Lotte. Resultater varier fra person til person.

Andre grunde til trist og træt hår og hud

Som nævnt er det meget sjældent, at du kommer til at lide af mangel på biotin. I stedet kan der være mange andre grunde til, at din hud og dit hår kommer til at se trist ud, eller at du taber det.
Det kan først og fremmest være i forbindelse med, at der sker hormonelle ændringer i din krop. Hvis du er gravid, ammer eller er i overgangsalderen, er det meget normalt, at dit hår og din hud ændrer sig. Det kan for eksempel være, at dit hår bliver tyndere, og at din hud bliver mere fedtet.


Din hud og dit hår bliver dog også påvirket, hvis du lever en usund livsstil. Det kan være, at du ikke spiser en varieret kost, eller at du er meget stresset. I begge tilfælde er det også noget, der sætter spor på din krop.
Det er derfor vigtigt, at du begynder at spise sundt og leve et mindre stresset liv. Et biotintilskud vil ikke i sig selv kunne løse problemet. Det kan det dog, hvis du sørger for at spise varieret og leve sundt. Så kan du nemt give din hud og dit hår et ekstra boost med et biotin-kosttilskud.

Andre vigtige vitaminer til håret

Folsyre(vitamin B9)

Er et super vigtigt vitamin for en god celledannelse, samt at sikre en omsætning af proteiner og produktionen af røde blodlegmer i kroppen.

Zink

Zink Er med til at regulerer væksten af vores celler, samtidig med at den beskytter cellerne mod blandt andet oxidativt stress. Derudover er det et vigtig mineral for vores immunforsvar.

Vitamin C

Vitamin C er et fantastisk vitamin som udover at booste dit immunforsvar, hjælper på optagelsen af lang række vigtige vitaminer og mineraler til dit hår, såsom E-vitamin og jern. Derudover bidrager det også til kroppens dannelse af kollagen, som er et hårets primære byggesten.

Vores hårvitaminer indeholder et højt indhold af biotin og b-vitaminer som er med til at sikre et sundt og stærkt hår.
Yummi Gummi hårvitaminer har et højt indhold af biotin

Bedste biotin kosttilskud

Der findes rigtig mange forskellige biotin kosttilskud på markedet. Der er også mange der siger man kun behøves at tage biotin, så vokser håret. Men biotin alene oftes ikke nok for at få en stabil og langvarig hårvækst. Biotin er utrolig godt når det kombineres med andre vitaminer og mineraler. Jo flere vitaminer og mineraler din krop har til at optage, når den får biotin, jo større effekt vil det have.

Derfor anbefaler vi at bruge Yummi Gummi hårvitaminer. Her får du alle de vitaminer og mineraler dit hår har brug for, samt 5000 mcg biotin. Så er du sikker på at dit hår altid har de nærringsstoffer det har brug for, for at vokse sig langt og stærkt.

"Yummi Gummi er fantastiske og helt klart de bedste hår vitaminer jeg har prøvet de har reddet mit hår fra at gå total slidt, ødelagt, tyndt fe hår og slet ikke vokset til at blive det mest sundeste hår som jeg aldrig har oplevet før
Jeg kan helt klart anbefale at alle som lider med hår problemer benytter Yummi Gummi 😍"

- Mille Sørensen

Links

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/*

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *