Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Biotin - er det vigtigt for mit hår?

Biotin - er det vigtigt for mit hår?

I vitamin-B familien finder vi biotin, som kan hjælpe kroppen med en række vigtige egenskaber. Måske du er kommet forbi vitaminet i forbindelse med at have søgt på Google ”hvilke vitaminer er vigtige for mit hår?” eller ”hvordan får jeg tykkere hår?”. I dette blogindlæg kan du blive klogere på biotin og om det har nogen påvirkning på dit hår.

Indholdsfortegnelse:

 

Hvad er biotin?

Biotin er et vandopløseligt vitamin der bl.a. bidrager til: 

  •     Et normalt energistofskifte
  •     Nervesystemets normale funktion
  •     Normal omsætning af makronæringsstoffer
  •     Normal psykologisk funktion
  •     Vedligeholdelse af normale slimhinder
  •     Vedligeholdelse af normal hud

 

Derudover spiller biotin også en rolle i forhold til at vedligeholde et normalt hår. Hvis kroppen derfor er i mangel på biotin, kan det påvirke om kroppen kan opretholde den normale funktion af førnævnte egenskaber. For eksempel, hvis kroppen har en lav omsætning af makronæringsstoffer, så kan det betyde at den går glip af vigtige energikilder, som f.eks. kunne bruges på at vedligeholde et normalt hår.

Fødevarer som æggeblommer, havre og spinat er rige på biotin

Hvor meget biotin skal jeg have?

Biotin findes i flere forskellige madvarer. Derfor anslås det at mange får dækket deres basale behov gennem kosten, hvis man spiser varieret. Måske tænker du så: ”behøver jeg så tage et kosttilskud der indeholder ekstra biotin?” Det korte svar er ’nej’, men dermed ikke sagt at du ikke må. Når kroppen har optaget alt det biotin den har behov for, så udskiller den resten.

Du kan overveje et kosttilskud der indeholder biotin som bl.a. bidrager til at vedligeholde et normalt hår. Du kan læse mere om vores hårvitaminer, Yummi Gummi, der indeholder biotin her.

Hvor lang tid går det før biotin virker?

Hvis du begynder at tage kosttilskud der indeholder biotin, må du ikke forvente at det er et quick-fix. Hårets vækstcyklus varierer fra person til person og alt efter om du reelt mangler biotin kan der gå flere måneder før du kan se/mærke forskel.

Hvis man er utilfreds med sit hår, så vil man ofte gerne at det skal ændres til det bedre NU og i går havde været at foretrække! Vi er helt enige, men sandheden er at man må væbne sig med tålmodighed. Vi anbefaler at man tager vores hårvitaminer i 3 måneder før man kan se resultat. Her kan det ofte være en god ide at tage før/efter billeder, så man lettere kan se forskel.

Kosttilskud til håret med 5000 mcg biotin

Udsolgt

Udsolgt

Kan mangel på biotin føre til hårtab?

Som nævnt tidligere i blogindlægget har biotin betydning for at kroppen kan vedligeholde flere forskellige funktioner normalt. Mangler man derfor biotin og kroppen ikke kan optage næringsstoffer normalt, så kan man i nogle tilfælde mærke manglende energi og træthed. Ligeledes kan mangel på biotin betyde at kroppen ikke kan opretholde en normal vedligeholdelse af håret. Dog kan dette have mange årsager.

Kan der være andre grunde til trist og træt hår og hud?

Da man oftest får dækket sit basale behov for biotin gennem kosten, kan der være mange andre årsager til at dit hår og din hud ser lidt trist/træt ud eller at du ligefrem får et hårtab.

Først og fremmest kan det skyldes hormonelle ubalancer eller ændringer i din krop. For eksempel hvis du er gravid, ammer eller er i overgangsalderen er det meget normalt at dit hår og/eller din hud ændrer sig. Det kommer ofte til udtryk ved at dit hår bliver tyndere og din hud bliver mere mat, uren og trist.

Det kan også skyldes at du har en usund livsstil. Husker du at spise sundt og varieret og dyrker du den anbefalede mængde motion? Kan du ikke svare ja til begge ting kan det i nogle tilfælde sætte spor i din krop og have negative konsekvenser for dit helbred nu eller senere i dit liv.

Udover at være sund fysisk, er det også vigtigt at passe på sit mentale helbred. Stress gennem en længere periode kan også sætte spor i din krop og skubbe dig ud i en form for ubalance, så kroppen ikke fungerer normalt.

Kort fortalt er det derfor vigtigt at du husker at spise sundt, dyrke motion og leve et mindre stresset liv. Et biotin tilskud kan altså ikke alene løse problemet, men blot supplere. Oplever du hårtab, men kan ikke genkende førnævnte og er ved at gå i panik, så kan du læse om andre årsager til hårtab i blogindlægget Årsager til hårtab og hvordan du undgår det.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Lotte. Resultater varier fra person til person.

Yummi Gummi hårvitaminer har et højt indhold af biotin

"Yummi Gummi er fantastiske og helt klart de bedste hår vitaminer jeg har prøvet de har reddet mit hår fra at gå total slidt, ødelagt, tyndt fe hår og slet ikke vokset til at blive det mest sundeste hår som jeg aldrig har oplevet før
Jeg kan helt klart anbefale at alle som lider med hår problemer benytter Yummi Gummi 😍"

- Mille Sørensen

Links

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/*

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *