Shampoo mod hårtab - Hvilken shampoo er bedst?

Shampoo mod hårtab for sundere hår

Hårtab påvirker rigtige mange mennesker – både mænd og kvinder. Det er en ubehagelig proces og kan give stor usikkerhed hos dem, det rammer. Er du bange for at miste håret? Eller er det allerede ved at blive tyndere? Forebyggelse er den bedste kur! Læs her, hvordan en shampoo mod hårtab kan hjælpe.

Hår har altid spillet en stor rolle i samfundet. Det har været symbol på maskulinitet og virilitet hos mænd, mens det hos kvinder repræsenterer det feminine. Derfor kan hårmangel være forbundet med stor usikkerhed, lavere selvværd og endda skam.
Det kan være frygteligt at opdage en bar plet, eller se tindingerne blive højere og højere. Der findes desværre endnu ikke nogen kur mod genetisk hårtab. Til gengæld er der flere ting, der kan gøre processen langsommere.
Her er forebyggelse dit bedste værktøj. Hvis der er mange i din familie med hårmangel, er det derfor en god idé at begynde allerede nu. Der findes masser af forskellige produkter til at fremme hårvæksten.
Et godt sted at starte er shampoo mod hårtab til kvinder og mænd. Det er nemt at implementere i din hverdag, uden at andre opdager det, og så kan det gøre en stor forskel.

Årsager til hårtab

Der findes mange forskellige årsager til, at din hårpragt bliver tyndere eller håret falder af. Den mest almindelige grund bag er dog genetik og arvelighed. Nogle familier har nemlig gener, der gør hårtab mere sandsynligt.

Er din far, mor eller bedsteforældre tyndhårede? Så er det meget muligt, at du også bærer genet. Derfor er det i disse tilfælde en særlig god idé at være ude med forebyggende produkter som f.eks. hårprodukter.

Andre grunde til, at du mister håret kan være:

 • Du får medicin eller er syg: Mange typer af medicin har hårtab som bivirkning. I disse tilfælde er hårtabet ofte midlertidigt, men du kan mindske effekten vha. forskellige hårtabsprodukter. Hvis du er meget syg i længere tid, kan det også påvirke din hårpragt. Det sker, fordi din krop bruger al sin energi på at bekæmpe sygdommen.
 • Du er stresset: Når vi mennesker oplever perioder med meget stress eller psykiske udfordringer, kan det påvirke meget. Det har ikke kun indflydelse på din mentale tilstand, men kan også påvirke din krop. Derfor er hårtab en af bivirkningerne af stress.
 • Du har en ubalance i dine hormoner: Når du går i overgangsalderen eller bliver gravid, bliver dine hormoner påvirkede. Dette påvirker hele kroppen, også hårstråene. Det samme gælder, hvis du bruger hormonel prævention som f.eks. p-piller.
 • Du er blevet ældre: Når vi bliver ældre, er der mange ting i kroppen, som bliver påvirket. Det er almindeligt, at jo ældre du bliver, jo tyndere bliver din hårpragt.
 • Du får ikke nok næring eller mangler vitaminer: Kroppen har brug for næringsstoffer og vitaminer for at få håret til at gro. Derfor kan kosten have en kæmpe indflydelsen på dit hårs sundhed. Mangler du vigtige vitaminer, kan det resultere i skadede eller færre hårstrå på hovedet.

 

Uanset årsagen til din hårmangel kan det hjælpe at anvende hårprodukter, som fremmer hårvækst og en sund hovedbund.

Få tykkere hår med den rigtige hårtab-shampoo

Der findes forskellige typer af shampoo der får håret til at vokse hurtigere. Og der er flere producenter, som er eksperter i shampoo til tyndt hår. Dette er en klar fordel, hvis du oplever tyndere hår eller bare pletter.

Det bedste ved at bruge hårprodukter mod hårmangel er, at de er nemme at bruge. I modsætning til mange andre behandlingstyper, skal du ikke ændre noget i din hverdagen. Du skal bare udskifte dine almindelige hårprodukter med nogen, der er gode ved håret.

Men hvad indeholder den bedste shampoo til tyndt hår og hårmangel? Det er svært at give et endegyldigt svar på. Der findes dog en række indholdsstoffer du kan kigge efter i jagten på en god en.

"Uanset årsagen til din hårmangel kan det hjælpe at anvende hårprodukter, som fremmer hårvækst og en sund hovedbund."

Hvilke indholdsstoffer i shampoo fremmer hårvækst?

Et eksempel på et fantastisk produkt mod hårtab er Yummi Haircare Grow and Glow Shampoo. Den er nemlig lavet med hjælp fra eksperter for at styrke hårvæksten og give dig en sundere, tykkere hårpragt.

Når du bruger Yummi Haircare Grow and Glow Shampoo, trænger den helt ned i hårrødder. På den måde styrker den hårstrået indefra, og efterlader et glat, blankt og sundt udseende.

En anden fordel ved den er, at den indeholder frugtsyrer. Det er en god idé at vælge hårprodukter med frugtsyrer. De giver nemlig en mild eksfoliering af hovedbunden, hvilket øger blodtilførslen – og dermed også tilførslen af ilt og næringsstoffer.

Yummi Haircare Grow and Glow er et godt eksempel på et antihårtabs-produkt pga. dens ingredienser. Herunder kan du læse om, hvad der er i den. Det hjælper dig også, hvis du vil finde lignende, gode produkter.

 • Curcuma Longa (gurkemeje): Dette stof har i nogle studier givet en reduktion af hårtab på op til 89 %. Samtidigt har den givet en stigning i hårets tæthed på op til 52 % efter 90-150 dages brug. Den styrker nemlig hårstråets kvalitet, samt gør det stærkere og tykkere. Samtidigt kan det forsinke hårtab ved at forlænge den anagene fase i hårstråets livscyklus.
 • Amaranthus Caudatus Seed Ekstrakt: Dette stof trænger direkte ind i hårfibrene for at give næring og øge hårstråenes diameter op til 11,3 %. Det giver desuden glans og mindsker friktion, hvilket også gør det ideelt til dig med krøller. Det hjælper også med at modvirke hårskader.
 • Pyrus Malus (Sødæble) Frugt Ekstrakt: Indeholder de eksfolierende frugtsyrer nævnt tidligere, og er samtidigt fugtgivende, blødgørende og konditionerende. Det hjælper også til at fjerne døde hudceller, hvilket også kan mindske synlige skel.
 • Aminosyre cocktail: Aminosyrer er de byggesten, som proteiner er lavet af. Og de er vigtige for hårets vækst. Det giver fugt og styrke, samt virker som næringsstoffer for cellerne i huden og hårsækken.
 • Sodium PC: Fugtgivende, konditionerende og beskytter hårfarven.
 • Dexpanthenol: Dette bruges ofte også mod tør og irriteret hud. Det stimulerer derfor hårbunden og trænger helt ned i hårrødderne. På den måde bliver hårstråenes base forsynet med Pantothenic Acid (B5), hvilket øger styrke og glans for en sund hårpragt.
 • Hydroxypropyl Trimonium Chloride: Udvindes af guargummi og har fantastiske konditioneringsegenskaber. Det er perfekt til at mindske friktion for et glat og blank look. Det gør desuden håret nemmere at rede ud.
 • Aloe Vera: Denne plante bruges i et væld af naturprodukter pga. dets mange fantastiske egenskaber. Det hjælper således håret med at få fugt, og holder det flot og blankt.

Yummi Haircare Grow and Glow er en af mange gode shampooer mod hårtab hos kvinder og mænd. Sørg derfor bare for at holde øje med de nævnte indholdsstoffer, når du leder efter hårprodukter. De har nemlig vist sig som enormt gavnlige i kampen mod hårmangel.

Så jo flere af de stoffer, du finder i et hårprodukt, jo større chancer er der for, at det kan hjælpe dig med at mindske dit hårtab.

Produkter mod hårtab

Udsolgt

Udsolgt

Sådan får du mest ud af shampoo mod hårtab

Det er ikke kun typen af hårprodukt du bruger, der har betydning. Det betyder i høj grad også noget, hvordan du bruger det! Bruger du produkterne forkert, kan de nemlig have den modsatte effekt.

Herunder kan du finde 3 gode tips til, hvordan du får mest ud af din antihårtabs-shampoo.

1. Vask dit hår på den rigtige måde

Vidste du, at måden du vasker håret på, faktisk kan skade det? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan du fordeler hårprodukterne i din manke.

Sørg derfor for:

 • At skylle grundigt igennem: Dit hår skal være skyllet helt igennem, inden du putter shampoo i det. Den fungerer nemlig langt bedre, hvis dit hår er ordentligt vådt. Derved skummer den bedre, og du skal bruge en mindre mængde.
 • At bruge varmt vand: Varmt vand trænger ned i din hovedbund og åbner porerne, så shampooen kan komme helt ned til hårrødderne. På den måde kommer du af med al skidt og snavs, og får mest mulig gavn af de gode indholdsstoffer.
 • At blande det med vand: Hvis du bare tager en ordentlig klump shampoo og putter i håret, ville den ikke sprede sig nok. Ved at blande shampooen med vand først, bliver den tyndere i konsistensen og gør det nemmere at fordele den over hele hovedet.

 

Undgå desuden altid:

 • Kun at bruge shampoo på håret: For at få størst effekt af alle de gode ingredienser, skal du også massere hovedbunden. På den måde rammer du ikke kun hårstråene, mens også hovedbunden og hårrødderne.
 • At gnide håret tørt: For at undgå skader skal du duppe håret tørt med håndklædet frem for at gnide det frem og tilbage.

2. Undgå at skade dit hår

Dette gælder f.eks. hyppig farvning af håret. Hver gang du farver håret, skader du det nemlig. Det er fint en gang imellem, men jo oftere du gør det, jo højere er risikoen for permanent skade.
I de seneste år er der desuden forskellige nye hårteknikker, som har vundet frem. Det gælder f.eks. permanent glatning håret, at ”rakpermanenta” håret på svensk, hvilket også kan skade udsat hår.

Vask kun håret 1-3 gange om ugen

3. Forkæl hovedbunden med hårkure

Udover at bruge en god shampoo mod hårtab, kan du forkæle din hovedbund med hårkure. De findes i et væld af forskellige versioner, og mange af dem har også gavnlige effekter ift. hårvækst. Det er ikke kun godt for håret. Det er også behageligt og afslappende for dig. Så tag en hjemmespa-dag af og til med nogle lækre hårkure.
Alle de ovenstående tips kombineret med gode hårprodukter mod hårmangel kan mindske dit hårtab effektivt. Og husk, at forebyggelse er den bedste kur. Så begynd hellere for tidligt end for sent!

Gode produkter til øget hårvækst

Udsolgt

Udsolgt

Sundt hår kan ikke kun fåes ved plejeprodukter, man bliver også nødtil at tænke på kosten. Det spiller nemlig en stor rolle i hårets generelle sundhed

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *