Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Hårtab og skaldethed: Den komplette guide til mænd

Hårtab og skaldethed hos mænd

Hårtab forekommer ikke kun hos kvinder, men skaldethed og hårtab forekommer i høj grad også hos mænd. Men hvorfor taber mænd håret? Det kan der være flere årsager til. Skaldethed, er desværre en naturlig del af livet - og for mange mænd er det svært at slippe udenom. Læs med herunder og bliv klogere på skaldethed og hårtab hos mænd.

Indholdsfortegnelse:

Hvad er skaldethed eller androgen alopeci?

Skaldethed er den mest udbredte form for hårtab hos mænd, og det går normalt under betegnelsen androgen alopeci. Det er en tilstand, hvor du langsomt begynder at få tyndere hår, og til sidst ender det ud med, at håret falder helt af. Langt de fleste mænd bliver ramt af androgen alopeci på et eller andet tidspunkt i livet. Men det er forskelligt, hvornår i livet du begynder at opleve skaldethed. Statistikker viser, at op til en tredjedel af alle mænd vil blive udsat for hårtab før de fylder 30 år.

illustration af hvordan androgen alopeci forudsager hårtab hos mænd

Her ses en illustration af hvordan de forskellige stadier af androgen alopeci ser ud hos mænd

Tyndt hår hos mænd

Androgen alopeci er en arvelig tilstand, hvilket kan betyde, at nogle mænd vil begynde at få tyndt hår og opleve skaldethed, når de er i starten af tyverne. En vigende hårgrænse, er den første indikation på tyndt hår, som derefter udløser høje tindinger samt en udtynding af håret. Til sidst kan håret blive så tyndt, at det resulterer i en komplet skaldethed.

Hvorfor taber mænd håret?

Du kan allerede nu begynde at indstille dig på, at du før eller siden vil blive ramt af hårtab og skaldethed i mindre eller større grad. Herunder har vi opremset de mest almindelige årsager til, hvorfor du taber håret som mand.

  • Androgen alopeci er uden tvivl den mest hyppige årsag til skaldethed og hårtab mænd. Den arvelige tilstand er skyld i, at 9 ud af 10 mænd taber håret og oplever skaldethed.
  • Kosten kan også have en betydning for skaldethed hos mænd. Hvis du som mand ikke får de tilstrækkelige vitaminer, som din krop har brug for, kan det ende med skaldethed.
  • Hvis du føler dig stresset, kan det også resultere i skaldethed og hårtab. Stress skaber en hormonel ubalance, som afbryder hårets naturlige vækstforløb.
  • Hvis du lider af en bestemt sygdom, kan det også resultere i skaldethed eller hårtab. Det kan eksempelvis være en sygdom i hovedbunden såsom alopecia areata, pletskaldethed, eller andre hudsygdomme.  


Læs mere om årsagerne til hårtab og skaldethed blandt mænd.

Høje tindinger hos mænd

Mange mænd døjer også med høje tindinger som følge af fortyndet hår. Høje tindinger opstår, når hårgrænsen langsomt begynder at trække sig tilbage i siderne. Det resulterer i en hårpragt, hvor man er delvis skaldet nogle steder, og det kan føre til, at mange mænd vælger at klippe sig selv helt skaldet, fordi de gerne vil undgå de høje tindinger og det meget tynde hår.

Sådan behandler du hårtab og skaldethed som mand

Hvis du som mand ønsker gode råd til, hvordan du kan behandle hårtab eller skaldethed, så skal du læse med her. Det er nemlig muligt at forebygge, så du kan reducere graden af mistede hår.

Til at behandle hårtab og skaldethed er det alfa og omega at bruge hårprodukter, der blandt andet er sulfatfri. Læs mere om hvorfor du skal vælge en sulfatfri shampoo. Nedenstående tre produkter er særligt gode at anvende i behandlingen af hårtab hos mænd:

  • Grow and Glow Hårserum er med til at booste din hårvækst, så dit hår kan vokse sig stærkere. Produktet indeholder Capilia Longa, som har påvist op til 89% reduktion af hårtab samt 52% stigning i hårtæthed efter 90 til 150 dages brug.
  • Grow and Glow Shampoo, der er både sulfatfri og silikonefri, hvilket er med til at stimulere hårvæksten og mindske hårtab. Produktet indeholder også Capilia Longa, så håret bliver stærkere og tættere.
  • Grow and Glow Conditioner, der ligesom shampooen også er både sulfatfri og silikonefri. Produktet indeholder også Capilia Longa og trænger ned i hårrødderne, så hårstråene bliver styrket.

 

For at undgå høje tindinger, hårtab eller skaldethed, kan du også gå efter en specifik kost, som indeholder vitaminer der kan spille en rolle i forhold til håret. Du kan også anskaffe dig en hovedpude med bambus betræk, der er skånsom mod både hår ud hos og er den i øvrigt er blød som silke.

Hvis du er meget tynget af hårtab, kan du overveje en hårtransplantation, som holder hele livet, fordi der anvendes levedygtige donor hår, som har en naturlig vækst.

Gode produkter mod hårtab

Udsolgt

Udsolgt

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *