Shampoo uden sulfat | Derfor skal du vælge en shampoo uden sulfat

Derfor skal du vælge en sulfatfri shampoo

Når du kigger bag på din shampooflaske, er det nemt at blive overvældet af de mange forskellige ingredienser. Listen er lang, og navnene på ingredienserne er ofte endnu længere og besværelige at gøre sig kloge på. Men det er vigtigt, at du tager stilling til, hvad der er i din shampoo. Læs her 5 grunde til, at du bør undgå sulfater i dine hårprodukter, og lær, hvordan du spotter dem!

Har du nogensinde hørt om sulfater før? Sikkert ikke. Det er nemlig en af de ingredienser med rigtig lange navne, som du finder bag på dine plejeprodukter. Der er en god grund til at holde med netop disse ingredienser i dine hårplejeprodukter.

Hvad er sulfat?

Men hvad er sulfat egentligt? Sulfater findes i shampoo, sæbe, ansigtsrens og sågar i tandpasta. Det er et skummemiddel, der får produktet til at skumme, når du bruger det. Sulfat er også med til at rense for olie og snavs. Nogle sulfater er desværre så stærke at, de fjerner håret og hovedbundens naturlige olier. Dette kan. alt efter din hårtype, have negative konsekvenser for din hårpragt. F.eks hvis du har tørt hår vil det kunne fører til at dit hår knækker eller at du slider unødvendigt meget på hårstråenes struktur. Der findes dog sulfater som er milde og gode for håret, som bl.a. Sodium Coco Sulfat.

Er du i tvivl om, hvorvidt der er sulfater i din shampoo eller balsam? Find flasken frem og tjek ingredienslisten. Kig bl.a. efter

 

Disse sulfater er blandt de stærkeste og bør undgås. De mest almindelige sulfater i shampoo og sæbe kaldes for SLS- og SLES-sulfater og er de mest anvendte sulfattyper. Som regel kan du finde dem ret højt på listen, fordi der oftest er meget af det i din shampoo. Og hvis de er der, er produktet ikke sulfatfrit.

Er sulfater farlige?

Sulfater er ikke farlige for dig eller dit helbred, men de kan være irriterende for håret og huden. Sulfater gør nemlig sit bedste for at fjerne snavs, sebum og produktophobninger m.m. Dog renser nogle sulfater lidt for meget og fjerner dermed de naturlige olier fra hovedbunden og huden, som skal bruges for at holde sig sunde og stærke. Dette efterlader blandet andet håret tørt og udsat. Dette kan ofte lede til tørt hår, men også nogle gange fedtet hår fordi hovedbunden overproducerer olie. Så hvis du kan genkende dette, så bør du overveje en shampoo uden sulfater, som et mildere og mindre udtørrende alternativ.

 

5 grunde til at skifte til shampoo uden sulfater

Sulfater er godkendt til at bruge i skønhedsprodukter. Derfor kan det godt virke forvirrende, at der pludselig også er produkter, der reklamerer med at være sulfatfri. For hvorfor skal du overhovedet gå op i, om der sulfater i dine produkter eller ej?
Vi vil gerne hjælpe med at gøre det let og overskueligt for dig. Derfor har vi samlet 5 gode grunde til at skifte til shampoo uden SLS-sulfater.

1. Du døjer med skadet hår, der nemt knækker

Synes du ofte, at dit hår filtrer sammen og knækker? Det er et klar tegn på, at du har skadet hår. Og det kan være enormt frustrerende.

Det gør ikke kun, at dit hår ser trist og kedeligt ud. Det gør det også sværere at sætte op og børste igennem. I stedet for en flot og glansfuld hestehale, ender du i stedet med en stor uglet hårklump. Og her kan en shampoo uden SLS gøre en stor forskel.

Specielt fint hår bliver hurtigt tungt, og hårstråene har nemmere ved at spalte. Og så hjælper det ikke at bruge en sulfatshampoo. SLS-ingredienserne er nemlig med til at tynge dit hår, og over tid vil produktet hobe sig op i din hårbund.

Ved at vælge en sulfat- og silikonefri shampoo slipper du for sulfatophobninger. Din frisure vil ikke længere bliver tynget ned, men vil i stedet få nyt liv med mere volumen og glans.

2. Du har krøller eller kruset hår

Kruser dit hår nemt? Eller ser det altid elektrisk og træls ud efter et bad? Og bruger du ofte glattejernet for at få en pænere frisure? Det er alt sammen tegn på, at du måske har smukke, gemte krøller.

Rigtig mange kvinder har bølget eller krøllet hår, helt uden at de ved det. For hvis du bruger de forkerte skønhedsprodukter, vil dine krøller aldrig komme frem. I stedet vil du få krusede eller udglattede hårstrå – og det er ikke et fedt look.

Shampoo med SLS tynger dit hår, og tørrer dine krøller ud. Sulfaterne fjerner de naturlige olier i din hårbund, og gør dit hår helt ustyrligt.

Heldigvis kan du afhjælpe problemet ved at skifte til sulfat- og silikonefri hårprodukter. Og derudover er det en god idé at give din hovedbund masser af fugt ved at bruge både balsam og hårkur. Gør du det, kan du hurtigt opdage, at du faktisk har flotte krøller eller en smuk bølget frisure.

Shampoo uden sulfat

Udsolgt

Udsolgt

3. Du er vild med at farve dit hår

Elsker du også at gå sommeren i møde med frække highlights? Eller får du tit farvet dit hår i en anden farve? Så kræver din frisure ekstra pleje og kærlighed. Farverne kan nemlig være hårde mod både din hovedbund og dine hårstrå, hvis du ikke passer på. Og her hjælper sulfaterne ikke.

Når dit hår er farvet, er det ekstra sensitiv. Og hvis du bruger de forkerte produkter, holder farven ikke længe, og du kan endda risikere at få misfarvninger.

Ved at vælge en sulfatfri shampoo vil din flotte farve holde meget længere. Den er mild og plejende, så du får rent hår uden at skade hårpragten med for mange ingredienser.

4. Dit hår føles tørt og groft

Føles dine hårstrå trælse og krusede, når du glider hænderne igennem dem? Eller synes du, at din hårpragt mangler glans og volumen? Så døjer du muligvis med tørt hår.

Hvis din frisure er tør og grov, hjælper sulfater ikke – tværtimod! Sulfater renser nemlig dit hår. Desværre gør de det ofte så grundigt, at de også fjerne naturlige og nødvendige olier. Og så er det svært for dine hårstrå at holde på fugten.

Ved at skifte til SLS- og silikonefri hårpleje beholder du de gode olier, samtidig med at hårpragten bliver vasket. Og ved at vælge de helt rigtige varianter kan du også få tilføjet ekstra fugt til at holde frisuren glansfuld.

5. Din hovedbund er tør og irriteret

Døjer du også med de trælse, hvide skæl? Klør hovedbunden konstant? Og føles den tør og irriteret? Det er enormt frustrerende, hvis din hovedbund ikke er sund og tilpas. Men det findes der heldigvis også råd for - og ét af dem er at droppe SLS-ingredienserne.

Din hovedbund er på nogle områder ligesom en selvrensende ovn. Den klarer det meste af sin pleje på egen hånd, og har kun brug for hjælp en gang imellem. Derfor har det ofte den modsatte effekt, hvis du konstant forsøger at rense den med sulfater.

I stedet for at gøre hovedbunden ren og tilpas, fjerner sulfaterne de olier, der holder hovedbunden sund. Så hvis dit hoved er sensitivt, vil det hurtigt føre til irritation og tørhed. Og i værste fald kan det også medvirke til udviklingen af skel.

Med sulfat- og silikonefri hårpleje får du rengjort hovedbunden uden at fjerne de naturlige olier. På den måde slipper du for, at hovedbunden klør og bliver rød. Samtidigt mindsker du risikoen for, at der kommer skæl.

Hvordan vælger du gode sulfatfrie hårprodukter?

Hvis du søger på ”shampoo” på nettet, vil du blive mødt af et væld af forskellige resultater. Skønhedsindustrien er nemlig enorm – og alle producenter hævder at have de allerbedste produkter. Derfor kan det godt være lidt af en jungle at finde de bedste produkter til netop dine behov.

Er du på udkig efter en sulfatfri hårshampoo? Så skal du først og fremmest undgå disse 4 ingredienser. De er nemlig de værste sulfattyper på markedet, når det gælder irritation af hår og hovedbund:
• Sodium Lauryl Sulfat
• Sodium Laureth Sulfat
• Sodium Lauryl Ether Sulfate
• Ammonium Laureth Sulfat

Desværre findes der også flere andre varianter, som også kan skade dit hår. Så hvis du vil være helt sikker, skal du vælge shampooflasker, der er markeret som sulfatfri.

Vil du have ekstra pleje? Så overvej også produkter uden parabener og parfumer. Gå i stedet efter økologiske varianter med planteekstrakter og æteriske olier. Og du kan med fordel også putte en lækker balsam eller hårkur i indkøbsvognen for ekstra selvforkælelse.

Sådan bruger du din nye shampoo uden sulfat

Nu har du læst lidt om, hvordan du finder den helt rigtige hårshampoo uden sulfater. Men hvad gør du så, når den står i badet? Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan du vasker dit hår. Tværtimod kan det have en stor effekt på det endelige resultat.

1. Vask dit hår på den rigtige måde

Du har sikkert aldrig tænkt over, hvordan du vasker din frisure under bruseren. De fleste gør det bare automatisk uden at tænke videre over teknik eller metode. Men det er en fejl! Det kan nemlig have negative konsekvenser for hårpragten, hvis du gør det forkert.

Så når du nu har investeret i en lækker sulfatfri shampoo, skal den også bruges korrekt. Her er en step-by-step guide til turen under bruseren:

1. Gør hårstråene våde med varmt vand. Den varme temperatur åbner stråene, så de er klar til at modtage de plejende ingredienser fra hårprodukterne. Det gør det også nemmere at få alt skidt og snavs væk.

2. Massér hårshampooen godt ind i din hovedbund. Tag en god klat og fordel det rundt på dit hoved, men ikke ud i spidserne. Når du skyller hovedet, vil shampooen automatisk rense resten af hårstråene og spidser.

3. Brug balsam - specielt hvis du har langt hår. Sulfatfri balsam giver dit hår ekstra fugt og pleje. Og så gør det dit liv meget nemmere, når du skal til at rede frisuren ud efter dit bad. Det gælder særligt, hvis du har langt eller krøllet hår, som trænger til ekstra fugt.

4. Sørg for at skylle alle produkterne helt ud. Det værste du kan gøre, er at være sløset med det sidste skyl. Hvis der stadig sidder produktrester tilbage, vil din hårpragt nemlig hurtigt blive tung og fedtet.

Du bør dog lige være opmærksom på at sulfatfri shampoo ikke altid skummer, så meget som en normal shampoo. Dog vil du hurtigt finde ud af at det ikke altid behøver at skumme helt vildt op, før dit hår bliver rent.

Hvis du følger disse råd, skal du nok få masser af gavn ud af dine sulfatfrie hårplejeprodukter. Og både dit hår og din hovedbund vil takke dig for forkælelsen!

2. Vask ikke dit hår hver dag

Synes du dit hår virker fedtet om aftenen? Og klør det i fingerspidserne for at komme i bad, hvis du ikke gør det hver dag? Så er det på tide at rette op og skifte kurs.

Alle førende håreksperter er enige om, at du ikke skal vaske frisuren for ofte. Selvom det lyder mærkeligt, så vil dit hår blive mere fedtet, jo oftere du vasker det. Det sker, fordi du fjerner de naturlige olier fra din hovedbund. Og så går din hovedbund i panik, og udskiller endnu flere olier for at kompensere.

Derfor skal du maksimalt vaske håret hver anden dag, og gerne kun 1-3 gange om ugen. Prøv i stedet at bruge en tørshampoo på de dage, hvor du ikke smutter ind under bruseren.

Hvis du i mange år har vasket frisuren dagligt, kan det godt kræve en omvendingsperiode. Og i starten vil du føle, at dit hår er meget beskidt og fedtet. Men når hårbunden først vænner sig til det, vil du opleve en markant forbedring. Så bid tænderne sammen, og skift din hårvaskerutine. Dit hår og din hovedbund vil takke dig!

Lottes anbefalinger

Udsolgt

Udsolgt

3. Tør dit hår korrekt

Et andet vigtigt aspekt af hårplejen er, hvordan du tørrer det efter badet. Håndklæder og hårtørrere kan nemlig skade hårstråene, hvis du ikke bruger dem korrekt.

Bruger du håndklæder til at tørre frisuren? Så er det vigtigt, at du gør det forsigtigt og blidt. Hvis du karter håndklædet rundt, vil det nemlig skade hårstråene. De vil gå i stykker og blive hurtigere spaltede. Og så skal du pludseligt til at bruge penge på en ekstra tur til frisøren.

Undgå desuden at sætte det op i en turban med håndklædet. Og hvis du gør, så gør det kortvarigt. Turbanen hiver nemlig i hårsækkene. Det skader ikke bare hårstråene, men kan også risikere at lede til hårtab. Du kan også overveje at bruge et blidere materiale som f.eks. en gammel t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde. Hos Yummi Haircare har vi bamsebløde mikrofiberhåndklæder, som er perfekt til håret!
Er du fan af at lufttørre? Det er som udgangspunkt en god måde at tørre hår på efter et bad. Du skal blot være opmærksom på et par ting.

Først og fremmest skal du undgå at børste håret, før det er helt tørt. Ellers bliver det hurtigt kruset og trælst.
For det andet skal du ikke gå uden for i kulden. Når håret er vådt, kan kulden nemlig fryse det. Og det kan lede til, at hårstråene knækker eller går i stykker. Så sørg for, at det er helt tørt, inden du bevæger dig ud i vintervejret.

Bruger du en hårtørrer? Det er en effektiv og hurtig måde at tørre hår på – specielt hvis du har travlt. Men du skal passe på varmen. Hvis du tørrer hårpragten med en hårblæser, skal du aldrig bruge den varmeste temperatur. Og sørg desuden altid for at holde blæseren 5-10 cm væk fra hovedbunden. På den måde bliver håret tørret, uden at det får varmeskader.

Lottes produktanbefalinger til dig

Hårpleje står vores hjerte meget nært, derfor har vi udviklet en virkelig lækker sulfatfri shampoo, Grow and Glow Shampoo. Shampoo er uden skadelige sulfater (SLS og SLES) og er derfor et mildere alternativ til hårvasken. Derudover har den fantastiske genopbyggende egenskaber for tørt, skader og skrøbeligt hår. Med sit indhold af Curcuma Longa og Amaranthus frøekstrat er der påvist en igennem studier en reduktion af hårtab på op til 89% og en forøgelse af hårstråets diameter på 11,3%. Med andre ord for du dybe pleje og styrkelse af håret, samtidig med at dit hår efterlades glansfyldt. Den perfekte shampoo til dig der ønsker et sundt og lækkert hår!

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *