Mini kurv

  • Ingen produkter i indkøbskurv

Vitaminer mod hårtab | De bedste vitaminer mod hårtab

Vitaminer mod hårtab – få tykkere, sundere hår

Hår har altid spillet en stor rolle i vores samfund. Hos kvinder er det ofte forbundet med femininitet og ungdommelighed, mens det hos mænd kan repræsentere maskulinitet. Hårtab kan derfor medføre stor usikkerhed. Oplever du bare pletter eller en tyndere hårpragt? Læs her, hvor stor betydning vitaminer og kosttilskud kan have på dit hår.

Det er helt almindeligt at føle en begyndende panik, hvis du opdager en bar plet eller begynder at fælde meget. Vores hår har nemlig tit stor betydning på vores selvværdsfølelse. Nogen føler ligefrem skam, hvis de opdager, at hårpragten er blevet lidt tyndere.
Alt efter årsagen, er der dog nogle ting du kan gøre for at modvirke tabet. Og jo tidligere du begynder, jo større er chancen for et godt resultat.
I dette indlæg kan du læse om nogen af de første tegn på hårtab, samt mulige årsager bag. Du kan desuden læse om de 5 vigtigste vitaminer, når det kommer til dit hårs helbred, samt om kostens betydning for hårpragten. Det klæder dig på til at sætte tidligt ind og hold håret både tykkere og sundere.

Hvad er de første tegn på hårtab?

Hårtab ser forskelligt ud fra person til person, og der kan være specielt forskel blandt mænd og kvinder. Der er også flere forskellige typer af hårtab, hvilket også hænger sammen med årsagen bag.
Uanset årsagen er det dog en god idé at begynde forebyggelsen tidligt. Det er nemlig langt sværere at få håret tilbage, end det er at forebygge hårtabet.

Har din hårgrænse flyttet sig?


Et af de mest synlige tegn på hårmangel er, hvis din hårgrænse flytter sig. Dette er specielt udbredt hos mænd. Her vil hårgrænsen ofte ændre form til et M med højere og højere tindinger.
Tag et billede af dit ansigt forfra og sammenlign det med gamle billeder. Er der sket en ændring i løbet af de sidste par år? Så er det et tegn på begyndende hårtab. Sørg for at lyset er nogenlunde ens på begge billeder. Skarpt lys har nemlig en tendens til at få håret til at se tyndere ud, end det er.


Er dit hår blevet tyndere?

Det er ikke alle, hvor tabet starter ved hårgrænsen. Hos nogle kommer det gradvist, så håret lige så stille bliver tyndere. Det starter ofte på toppen af hovedet. Hos kvinder sker tabet oftest på denne måde.
Her er det igen en god idé at tage et billede og sammenligne det med et ældre billede. Da det er sjældent, at du tager billeder af dit baghoved, kan det dog være svært at konkludere noget. Derfor kan du med fordel også tage et billede i dag og igen om et par måneder.

Store mængder hår i badet eller på hårbørsten

Det er helt normalt at fælde, når du er i bad eller børster håret igennem. Faktisk taber vi mennesker i gennemsnit 100 hår om året. Der er altså ingen grund til panik, hvis du står med hår i hånden, efter du har brugt shampoo.

Hvis du fælder store mængder hår i en længere periode, kan der dog være grund til at være opmærksom. Ofte er dette midlertidigt, og kan have mange forskellige årsager.

Bliver det ved, kan der dog være grund til at undersøge det nærmere. Det kan også være en god grund til at kigge på kosten og måske afprøve kosttilskud mod hårtab.

Længere nede kan du læse om 5 gode typer af vitaminer mod hårtab.

Hvorfor taber du håret?

Der kan være mange årsager til, at du oplever et hårtab. En af de mest almindelige årsager bag hårmangel er genetik. Størstedelen af mænd og kvinder der oplever hårtab, har arvet det fra forældre eller bedsteforældre.

Har du familiemedlemmer som har døjet med hårtab? Så er det en rigtig god idé at begynde forebyggelsen allerede nu. Du kan nemlig gøre meget ved at tage kosttilskud, bruge de rigtige hårprodukter og lignende.

Andre årsager til hårtab kan være:

  • Alder: Jo ældre du bliver, jo mere almindeligt er det, at håret bliver tyndere.

  • Dårlig ernæring eller vitaminmangel: Kosten kan have stor indflydelse på din hårpragt. Hvis du mangler vigtige næringsstoffer, vil det påvirke dit hår.

  • Medicin eller sygdom: Visse medicintyper har hårtab som bivirkning. Derudover sker det ofte også, hvis du gennemgår et voldsomt eller langt sygdomsforløb.

 

  • Ubalance i hormoner: Når der sker ubalancer i dine hormoner, påvirker det hele kroppen, også hårsækkene. Dette gælder f.eks. under graviditet og overgangsalder, samt ved brug af hormonelle præventionsmetoder som p-piller.

 

  • Stress: Oplever du stress eller andre psykiske udfordringer, kan det resultere i hårtab.

Vitaminer til håret

Udsolgt

Udsolgt

5 vitaminer, der modvirker hårtab

Selvom der kan være flere årsager til hårtab, kan den rigtige kost gøre meget for forebyggelsen. Ikke kun hos mænd, men også ved hårtab hos kvinder virker vitaminer. Det kan derfor være en god idé at tage kosttilskud for at fremme hårvæksten og styrke håret. Herunder kan du læse om de 5 bedste vitaminer for en sundere hårpragt.

1. B-vitamin, herunder biotin

Uanset typen, forebygger B-vitamin i mange tilfælde hårtab, da det kan have en effekt på dine hårrødder og hårstrås sundhed. Vitaminerne fremmer nemlig god blodcirkulation, så dine hårsække får nok med næring og ilt.

Særligt b-vitaminet biotin er forbundet med forebyggelse af tab af hårpragten. Det støtter bl.a. hårvæksten ved at bidrage til nedbrydelsen proteiner. Disse er nødvendige for at danne keratin, som fremmer dannelsen af sunde hårsække.

B-vitamin mod hårtab findes særligt i animalske produkter. Oplever du hårtab, er det en god idé at tage B-vitamintilskud, specielt hvis du er vegetar eller veganer.

2. A-vitamin

Alle celler bruger A-vitamin til at vokse – dette gælder også hårstråene. A-vitamin påvirker desuden også hårbunden. Kroppen bruger det nemlig til at danne sebum. Det er den olie, der sørger for at hårrødderne er raske, og ikke tørrer ud.

Du kan få A-vitamin gennem f.eks. søde kartofler, spinat og gulerødder. Eller du kan tage det i form af et kosttilskud.

3. D-vitamin

Flere undersøgelser har vist, at der er en mulig forbindelse mellem D-vitaminmangel og manglende hårvækst. Det er desuden et essentielt stof for mange af kroppens andre funktioner.

Mange danskere har D-vitaminmangel – specielt om vinteren. Det er derfor en god idé at tage som tilskud. Ellers kan du få D-vitamin gennem solen, samt i fed fisk og svampe.

4. C-vitamin

C-vitamin beskytter cellerne mod oxidativt stress, så de kan gro og arbejde uforstyrret. Det hjælper desuden med optagelsen af jern, som er et vigtigt næringsstof for hårvækst.

Du kan få det gennem bl.a. jordbær, peberfrugt og citrusfrugter.

5. E-vitamin

E-vitamin beskytter, ligesom C-vitamin, mod oxidativt stress. Der har desuden været studier der har vist mindskelse af hårtab ved indtagelse af E-vitamin som tilskud.

Du kan bl.a. få det gennem avocado, mandler og spinat.

Her er en række vitaminerne  og hvilke fødevarer du skal spise for at få en masse af dem
Fødevarer der er fyldt med gode vitaminer og mineraler, som har hvert deres special i forhold til kroppens normale funktion.

Hårtab og vitaminmangel

Kroppen har brug for de rigtige næringsstoffer og vitaminer for at fungere ordentligt. Hvis du mangler visse nærringstoffer eller ikke får nok næring, prioriterer din krop vitale funktioner. Derfor er hårtab et hyppigt symptom på vitaminmangel, dårlig kost eller mangelfuld ernæring.

Når kroppen ikke får nok næring, mindsker den blodtilførslen til dele af kroppe som håret og huden. Læge Søs Wollesen fortæller til Alt.dk: ”Det er, fordi kroppen fokuserer på det, der er vigtigst, såsom hjerte og lunger”.

Vitaminmangel kan derfor have stor betydning for din hovedbund og hårrødders sundhed. Det kan ikke bare resultere i, at du fælder mere eller får skaldede pletter. Det kan også gøre, at dine hårstrå bliver svage og får lettere ved knække.

Generelt giver en dårlig kost usundt og ødelagt hår. Derfor er kosttilskud en god idé, specielt hvis der er mange med hårtab i din familie.

Gode produkter til øget hårvækst

Udsolgt

Udsolgt

Kosttilskud til forebyggelse af hårtab

I denne artikel har du fået den essentielle viden om de anti-hårtab vitaminer, som kan hjælpe med at holde dit hår sund. Det kan dog være uoverskueligt at sørge for, at du får nok af dem alle sammen. Nogle af dem fås nemlig kun i specifikke fødevarer, som du ikke nødvendigvis er fan af.

Frygter du at miste håret? Eller er der en tendens til hårtab i din familie? Så overvej at tage kosttilskud for at forebygge, at du bliver tyndhåret ved hårgrænsen eller på toppen af hovedet.

I dag kan du få en hel del kosttilskud som er skræddersyede til at fremme hårvækst og en sund hovedbund. Her får du ofte de vigtigste vitaminer til en hårtabsbehandling som f.eks. biotin, A-vitamin og C-vitamin i én samlet pakke. Det gør det nemmere at få nok af det hele.

Der findes mange produkter mod hårtab. Kosttilskud er en af mulighederne, og de findes i mange former. De findes selvfølgelig i den traditionelle pilleform. Det er dog også muligt at få vitamintilskuddet som vingummier eller som drikke. Det gør det nemt at vælge den kur mod hårtab, som du personligt foretrækker.

Prøv f.eks. vores Yummi-gummi hårvitaminer, der indeholder alle de essentielle vitaminer, der kan reducere dit hårtab effektivt.

Hårtab kan ramme dig, uanset hvem du er, og der kan være mange forskellige årsager til det. Hovedreglen for langt de fleste tilfælde er dog, at forebyggelse virker bedst.

Sørg derfor for at gøre noget straks, hvis du begynder at miste håret f.eks. ved at tage kosttilskud. Dette gælder særligt dig, hvis familie har en historik med genetisk hårtab.

Yummi Gummi indeholder et væld af vitaminer og mineraler som bidrager til et normalt hår.
Yummi Gummi indeholder ne masse vitaminer og mineraler

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Relaterede blogindlæg

Efterlad et svar

Din email adresse vil ikke blive vist. Påkrævede felter er markeret med *